Dayanışma, Girne yeni liman ile Eziç Peanuts’ın arasında kalan ve denize sıfır 20 dönümlük arazinin, Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’nin denizcilik fakültesi uygulama derslerinde kullanılması maksadıyla Suat Günsel’e 49 yıllığına kiralandığı ile ilgili Bakanlar Kurulu önergesini yayınlayarak hükümeti aldığı bu karardan geri dönmeye çağırdı.
Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

“Dayanışma olarak Kemal Dürüst imzalı peşkeş önergesini ele geçirdi! Hükümet istifa!

Bakanlar Kurulu’nun 29 Eylül 2016 tarihli toplantısında alınan karar ile Girne yeni liman ile Eziç Peanuts’ın arasında kalan ve denize sıfır 20 dönümlük arazinin, Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’nin denizcilik fakültesi uygulama derslerinde kullanılması maksadıyla Suat Günsel’e 49 yıllığına kiralandığı bilgisini aldığımızı geçen gün yaptığımız açıklama ile kamuoyu ile paylaşmıştık.

Ardından yaptığımız araştırmalarda söz konusu bölgenin Koruma Çevre Planı kapsamında arkeolojik sit alanı olduğunu haritalarla birlikte kamuoyu ile paylaşmıştık.

Dayanışma olarak yaptığımız araştırmada, konu ile ilgili Bakanlar Kurulu’na sunulan ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst imzalı önergeye ulaştık.

Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen ve arkeolojik sit alanının Suat Günsel’e peşkeşinin belgesini yayınlıyoruz.

UBP-DP hükümetine sermaye gruplarına bu ülkenin değerlerini peşkeş çekmekten derhal vazgeçmesini ve bu trajik karardan geri dönemleri çağrısı yapıyoruz. Söz konusu bölge arkeolojik sit alanı ve Koruma Çevre Planı kapsamında olduğundan dolayı hiçbir koşulda herhangi bir sermaye grubuna verilmesi veya işletmeye açılması yasal olarak da söz konusu olamaz.


Editör: TE Bilisim