Akıncı, Davos’ta bulunacağı sürede BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile üçlü zirvede biraraya gelecek; Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la görüşecek. Akıncı ayrıca Kıbrıs konulu bir panelde de konuşacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’nun açıklamasına göre yarın sabah 09.40’ta Ercan Havaalanı’ndan hareket edecek olan Cumhurbaşkanı, Davos’a KKTC saatiyle 18.30’da varacak.

BAN VE ANASTASİADİS’LE ÜÇLÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Akıncı, Davos’ta ayrıca BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Rum Lider Nikos Anastasiadis ile üçlü zirve gerçekleştirecek.

BM sözcülüğü üçlü zirvenin 21 Ocak Perşembe günü yapılacağını açıklamıştı.

DAVUTOĞLU VE BIDEN İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı’nın şu ana kadar kesinleşmiş programı içinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la ikili görüşmesi de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ayrıca, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve Nikos Anastasiadis’le birlikte Kıbrıs konusunda yapılacak panele konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

Temaslarının ardından 24 Ocak Pazar saat 20.40’ta KKTC’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Davos’ta, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ eşlik edecek.
Editör: TE Bilisim