Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde kurulan Toplumsal Duyarlılık Merkezi çalışmalarına başladı. Merkez Başkanı olarak atanan DAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya yaptığı açıklamada, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi’nin, başta çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar olmak üzere toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara yardım eli uzatmayı, konferans ve seminerlerle toplumsal sorunları önlemeye yönelik farkındalığı arttırmayı hedeflediğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi ile, “Üniversite öğrencilerinin demokratik toplumsal yönetişime daha etkin katılımları, farklı alanlarda sorumluluklar üstlenerek sosyal, kültürel ve akademik birikimlerini arttırmaları, toplumsal sorunlar ve riskler konusunda daha bilinçli hale gelmeleri esas alınmıştır” dedi.

Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla kurulan Merkez’in yönetim kurulunda İletişim Fakültesi’nden öğretim görevlisi Umut Ayman, Eğitim Fakültesi’nden öğretim görevlisi Barış Başel, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’ndan Dr. Nazenin Ruso, Üniversite Öğrenci Konseyi’nden bir üye ve sektörden iki kişi bulunmaktadır. Merkez’in danışma kurulunda ise sivil toplum örgütleri, kurumlar ve kuruluşlardan oluşan yaklaşık 30 kişi yer alıyor.

Çok sayıda proje

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi, kadınlar, engelliler, yaşlılar, çocuklar, hayvanlar ve çevre konularında üretilen projeleri yaşama geçirecek. Sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmayı hedefleyen merkez, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin kendi mesleki alanlarına yönelik toplumsal duyarlılık projelerinde aktif görev almalarını da sağlamayı hedefliyor.

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, merkez başkanı olarak atanmasının kendisini çok heyecanlandırdığını, artık daha fazla sayıda proje gerçekleştirme şansına sahip olduklarını ifade etti. Kaya, “Yoğun iş temposu içerisinde etrafımızda olan bitenlere karşı duyarsız kalmamak, sorunları çözmek amaçlı çalışmalar yapmak, bizim açımızdan büyük onur ve mutluluk verici bir olaydır” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim