DAÜ’nün yeni Rektörlük binasında düzenlenen törende sözleşmelere DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ile YURTKUR Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan imza koydular.

Nisan ayında temelleri Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atılan 400 yatak kapasiteli yurdun  Ekim ayının ortasında hizmete girmesi bekleniyor.

Yurtta barınmak için KKTC vatandaşı üniversite öğrencileri de başvurabilecek.

Söz konusu yurt, Lefke’deki yurdun  ardından YURTKUR’un KKTC’de faaliyete giren ikinci yurdu olacak.

Yurda, Barış Harekatı sırasında Türkiye’de Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Necmeddin Erbakan’ın ismi verilecek.  Lefke’deki yurda ise dönemin Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit’in ismi verilmişti.

Diğer yandan,  3 ay önce YURTKUR Genel Müdürlüğü’ne atanan Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdiği bildirildi. Kaymakcan’ın beraberinde Daire Başkanları da yer aldı.

ÖZTOPRAK

DAÜ Rektörü prof. Dr. Abdullah Öztoprak imza töreninde yaptığı konuşmada,  bugün DAÜ için bir ilkin gerçekleştiğine dikkat çekerek,  DAÜ’nün yurt ihtiyacının her yıl arttığını vurguladı.

Yurdun temel atma törenini gerçekleştiren Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a teşekkür eden Öztoprak, YURTKUR’un DAÜ’de yurt açmasının  önemli olduğunu söyledi.

Öztoprak, yurdun, gelir düzeyi yüksek olmayan Türkiye’den öğrencilerin DAÜ’yü tercih etmelerinde önemli katkı sağlayacağını , Türkiye Cumhuriyeti’nin DAÜ’nün yanında olduğunu göstermesi açısından da önemli olduğunu ifade etti.

KAYMAKCAN

YURTKUR Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan da, KKTC’deki üniversite öğrencisi sayısının 58 bine ulaşmasının , KKTC’nin eğitim adası olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kaymakcan, KKTC üniversitelerindeki öğrencilerin yüzde 68’inin Türkiye’den olduğunu belirterek, YURTKUR olarak  yükseköğretim öğrencilerine yurt, burs ve öğrenim kredisi sağlayan  devlet kurumu olduklarını ifade etti.

Kaymakcan, 52 yıllık geçmişi olan Kurum’un 310 bin öğrenciye yurt, 400 bin öğrenciye burs ve 800 bin öğrenciye öğrenim kredisi sağladığını kaydederek, Türkiye’den KKTC’ye üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin talepleri üzerine ilk yurdu Lefke’de açtıklarını  ikincisini de DAÜ’de açacaklarını söyledi.

Kaymakcan, Lefke’deki yurttaki 79 boş yatak için 2 bin 815 kişinin başvurduğuna dikkat çekerek, bunun da YURTKUR’un işlettiği yurtlara büyük rağbetin göstergesi olduğunu söyledi.

Lefke’deki yurttan aylık 185 TL yurt ücreti alındığını söyleyen Kaymakcan, yurdun aldığından daha fazlası olan 240 TL’yi öğrencilere yemek yardımı olarak verdiğini kaydetti.

Kaymakcan, YURTKUR’un yurtdışındaki öğrencilere sağladığı 715 bursun 491’inin KKTC’de öğrenim gören öğrencilere verildiğini kaydetti.

Kaymakcan, Lefke ve DAÜ’deki yurtlara Barış Harekatı sırasında Türkiye’de Başbakan ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Bülent Ecevit ile Necmeddin Erbakan’ın isimlerinin verilerek iki değerli devlet adamının isimlerinin bu yurtlarda yaşatılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim