DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, toplantı saat 09:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

XII. Paramedik EKK toplantısına 16 üniversiteden 31 akademisyen ile Paramedik Derneği’ni temsilen 3 katılımcı katıldı.

ÖZTÜRK

Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk, toplantıyı DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti ve paramedik eğitimine yönelik birçok önemli konunun görüşüleceğini belirtti.

AKAR

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Akar da, DAÜ’nün KKTC’nin öncü üniversitesi olduğunu belirterek KKTC’de paramedik eğitim konusunda her zaman ilk ve en büyük adımı atan üniversite olarak anılacağını vurguladı. Doç. Dr. Akar, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve DAÜ yönetimine teşekkürlerini ileterek toplantının başarılı geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli “Eğitimde Standart Müfredat -METEK” konulu sunum gerçekleştirdi.

EKK toplantısında Türkiye ve KKTC’de İlk ve Acil Yardım programında eğitici olarak çalışan akademisyenler ile İlk ve Acil Yardım Programı ve eğitimine yönelik konular tartışılarak fikir alışverişinde bulunuldu. 
Editör: TE Bilisim