Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) rektörlüğü eğilim yoklamasının ikinci turunda en yüksek oyu alan Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ Rektörü olmaya hak kazanırken Kuzey Kıbrıs üniversitelerinin amiral gemisinde taşlar yerine oturuyor.

Yükseköğretim alanı temel taşlarından DAÜ üzerinde uzunca bir süredir gezinen kara bulutlar yeni dönem ile birlikte dağılacağa benziyor.

Hükümetler ve siyasi kliklerin DAÜ üzerindeki güç savaşlarına geçmiş dönemde rektörlük yapan kişilerin iktidar mücadelesi de eklenmesi ile zor günler geçiren ülkenin en büyük üniversitesi, yeni dönem ile birlikte yaşadığı sıkıntılardan kurtulmanın arifesinde.

Ve yeni dönemin müjdesi ise adayların kavgasız gürültüsüz bilim insanına yakışır şekilde demokratik bir şekilde yarışmasından başkası değildi.

Ve ikinci tura kalan adaylardan Prof.Dr. Aykut Hocanın ile Prof.Dr. Ahmet Sözen’inde sürecin demokratik işlemesinde ve sonuçlanmasında payı büyük.

Ne siyasiler karıştırıldı ve çıkar odaklarının seçimlere müdahale edilmesine izin verildi.

DAÜ Rektörlüğü için yarışan tüm adaylara özellikle de ikinci turda yarışan Prof.Dr. Aykut Hocanın ile Prof.Dr. Ahmet Sözen’e doğru şeylerin doğru duruşlar ile gerçekleşebileceğini gösterdikleri için Kıbrıs Türk’ünün teşekkür borcu bulunmakta.

Zor zamanlardan geçen ülkede, güzel ve doğru işlerinde olabileceğini ortaya koymaları gerek toplum vicdanında siyasiler tarafından gün geçmeden açılan yaraların hafiflemesine gerekse Kıbrıs Türk’ünün kendine olan inancının artmasında DAÜ’de yaşanan demokratik seçimin etkisi yadsınamayacak kadar önemli.

 Ve önemli olan seçim sonrasında yaşanacak yeni dönemde de demokrasi ile bilimin gereğinin yapılması ki bu noktada Prof. Dr. Aykut Hocanın ve ekibinin seçimden galip çıkmasının anlamı büyük.

Prof. Dr. Aykut Hocanın ve ekibi ile birlikte DAÜ’de taşlar yerine otururken yeni bir dönem de başlıyor.

Ve ülke yükseköğretiminin içerisinde olduğu belirsizlik yanında yaşanan plansızlık ve yol haritası noksanlığının giderilmesine dair DAÜ’nün tarihsel misyonunun da yeniden hatırlanacağı ve yaşama geçeceği yeni dönemim habercisi, Prof. Dr. Aykut Hocanın ve ekibi.

DAÜ, sadece bilim ve bilimsel üretimler ile anılacağı ve gündemde olacağı günlerin arifesinde.

Ve DAÜ, yeniden bilim üretme ile ülke yükseköğretimine yön verme güdüsünün siyasi entrikalardan kurtularak saf ve mutlak bir heyecan ile vücut bulacağı yeni bir döneme kapılarını açıyor.

Prof. Dr. Aykut Hocanın ve ekibinin üzerinde geçmişin yükü olduğu da ortada ancak bilimin evrensel gücü ve bilimsel duruşun saf ahlaki iradesi ile de aşılmayacak sorunun olmadığı da bir gerçek.

Yeter ki siyasiler ile güç odakları ve çıkar klikleri DAÜ’nün üzerine gölge etmesin.

Ve DAÜ’de yaşanan demokratik ve evrensel bilim ilkelerine yakışır rektörlük seçimi, Kuzey Kıbrıs’ta siyasetin tüm çirkinliğine rağmen güzel şeylerin de olacağını ortaya koyması bakımından önemli olmaktan öte değerli.

Prof. Dr. Aykut Hocanın ve ekibine seçim sonuçları hayırlı olması temennisinden öte  özelde DAÜ genelde ülke ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretim alanı adına yeni dönemin hayırlı olması ve iyi işlere imza atılacak olmasına dair inancımızı KIBRIS MANŞET ailesi olarak  koruyoruz.

Çünkü unutulmamalıdır ki ne başka bir ülke var gidilecek ne de başka bir DAÜ var.

Yeni dönem özelde DAÜ’ye genelde Kuzey Kıbrıs yükseköğretim alanına hayırlı olsun.

Tebrikler ise Prof. Dr. Aykut Hocanın ve ekibine.

Editör: TE Bilisim