Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), uzun bir süredir maddi sorunlar yaşanan ve çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı gibi yatırımlarının yapılmadığı DAÜ’de bugün çalışanların maaşlarının yarısının ödendiğini belirterek, rektörden açıklama istedi.

DAÜ-SEN’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak bugün DAÜ çalışanlarına; “Devletin yapması gereken katkı ile diğer devlet alacaklarımızın gecikmesinden dolayı maaşların ancak yarısı bugün (28 Haziran 2013) ödenecektir” yönünde bir yazı gönderdi.

Açıklamada, rektörün yazısının ardından Maliye Bakanı Zeren Mungan ile telefon görüşmesi yapılıp, aylık olarak üniversiteye verilen devlet katkısının hükümet tarafından kuruma verildiği yönünde bilgi alındığına vurgu yapıldı.

DAÜ-SEN’in açıklaması şöyle devam etti:

“İrsen Küçük Hükümeti devlet kasasında para bırakmamasına ve memur maaşları zamanında ödenememesine rağmen mevcut hükümet DAÜ’ye gerekli katkıda bulunmuştur. Ancak hala DAÜ’de maaşlar tam olarak yatırılamamıştır. Başbakan Sibel Siber göreve geldiğinden beri kamu kaynaklarının doğru ve şeffaf kullanılması için gereğini yapacağını açıklamış ve pek çok konuda gereğini de yapmıştır. Bugün ise Başbakan Siber, Eğitim Bakanı Asım İdris ve Maliye Bakanı Mungan ‘parayı veririm gerisi DAÜ’nün bileceği iştir’ demek yerine DAÜ’deki duruma bir an önce el koymalıdır”

Sendika, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris ve Maliye Bakanı Zeren Mungan’dan “DAÜ’nün bütçesini, son 4 yıldaki tüm harcamalarını, tüm istihdamları, tüm ihaleleri kamuya tek tek açıklaması” talebinde bulundu.

Kurumun durumunun tüm şeffaflığıyla halkla paylaşılmasını isteyen sendika, denetçilerin DAÜ’ye gönderilmesini ve kamu vicdanını rahatsız edecek DAÜ’deki tüm uygulamaların durdurulmasını istedi.

Açıklamda, “Tüm bunlar yapılmadığı sürece adı şaibelere karışmış DAÜ yönetimine para verirken iyi düşünün. Kamu kaynaklarına ve kamu kuruluşu DAÜ’ye sahip çıkın. DAÜ’nün dört bir tarafında tamirat, süslemeler, güzelleştirmeler sürerken, Rektör son model arabada gezerken tamtakır bütçeden DAÜ’ye harcayacağınız her bir liranın hesabını sorun. Son olarak DAÜ Rektörlüğüne şu soruyu sormak istiyoruz: Paralar nerde?” denildi. 
Editör: TE Bilisim