Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kuruluş Yasasının 7.(3)(E)  ve12.(2) maddeleri Rektörün Senatonun önerisi ile Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) tarafından atanacağını açık bir şekilde belirtmektedir.

Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, Senato 14 Ekim 2014 tarihinde görev süresi dolacak olan rektörün yerine önereceği rektör adayını belirlemek için önce başvuru kabul etmiştir. Rektörlük için bir tek kişi başvurmasına rağmen, başvuran adayı Üniversite içerisinde tüm çalışanların ve öğrenci temsilcilerinin onayına sunmuştur. Yapılan oylamada aday %78.53 “Evet” oyu almıştır. Üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin de onayladığı aday VYK’ya atanmak üzere önerilmiştir. VYK önerilen adayı atama yerine, kendilerini VYK üyesi öneren partilerinin belirlediği bir kişiyi rektör vekili olarak atamışlardır. Bunun üzerine, Senato’nun Rektör olarak atanmak üzere VYK’ya önerdiği Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, yapılan bu atamanın hukuka aykırı olduğu, vekaleten atamanın da asaleten atamada olduğu gibi Senato önerisi gerektirdiği nedeniyle yürütmeyi durdurmak için dava açmıştır. Dava mahkemede görüşülmektedir.

VYK’nın üniversitede dağıtmadığı ve mahkemeye emare olarak sunduğu ve mahkemede savunduğu vekaleten atama için gerekçeli kararında özetçe şöyle denilmektedir:

VYK, DAÜ Kuruluş Yasasının 7.(1) maddesinde de belirtildiği gibi Üniversitenin en üst karar alma organıdır. Rektör atama, VYK’nın görevlerini tanımlayan 7.(3) maddesi altındadır. Senato’nun görevlerini anlatan 15. Maddede Rektör önerme ile ilgili bir madde yoktur.Bu durumda bu görevin yerine getirlmesinde en yetkili organ VYK’dır. VYK “rektör adayınızı belirleyin” demeden Senato’nun bunu yapması doğru değildir. Bu nedenle Senato’nun rektör adayı önerisi Senato’ya iade edilmiştir. Mevcut Rektörün de görev süresi dolduğundan bir Rektör vekili atama zaruriyeti vardır. Bu nedenle bir rektör vekili atanmıştır.

Yapmış oldukları bu savunma VYK’nın düşündüklerini ele vermektedir. Düşündükleri nedir?

DAÜ Kuruluş Yasasında atamalarla ilgili olarak VYK’ya verilen yetkiler şunlardır:

Vakıf

Yöneticiler Kurulu’nun Görev ve

Yetkileri

 

7.

  (3)     Vakıf Yöneticiler Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:

 

 

 

(E)

Senatonun önerisi ile Üniversite Rektörünü; Rektörün önerisi ile Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürlerini atamak;

 

 

 

(F)

Rektörün önerisi ile Üniversitenin Öğretim Üyelerinin atamalarını veya yükselmelerini yapmak;

VYK’nın almış olduğu kararlar ışığında bu görevlere bakarsak, Dekan ve Müdürleri atama yetkisi ile Öğretim Üyelerinin atama ve yükseltilme yetkileri de VYK’nın görevleri arasında belirtilmiş ancak Rektörün görevlerini düzenleyen 13. maddede bunlarla ilgili öneri yapacağı belirtilmemiştir!

İşte çirkin oyun buradadır. VYK tıpkı rektör atamasında yaptığı gibi ayni gerekçelerle, yani herhangi bir öneri yapılmadan,asaleten veya vekaleten,Dekan, Müdür atayabilecek, dilediğini üniversiteye öğretim üyesi olarak atayabileceği gibi bunlara ünvan da verebilecektir!

İşin en ilginç tarafı kendi savlarını Üniversite kamuoyuna kabul ettiremeyen işbirlikci bitişik kardeşler DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN’in de VYK’ya koltuk değnekliği yapmalarıdır. “Öztoprak düşmanlığı” bu arkadaşlarımızın gözlerini o kadar köretmiştir ki oynanmak istenen bu çirkin oyunu görememektirler.  Oyun bellidir: SiyasilerDAÜ’yü çiftliğe çevirmek istemektedirler. Dilediklerini rektör, dekan, müdür ve öğretim üyesi atamak için önce Rektörlükten başlamışlardır. İşbirliğine yanaşmayan rektör safdışı bırakılmış yerine işbirlikçi bir rektör atanmıştır. Sıra şimdi diğerlerindedir.

DAÜ için Toparalanıyoruz İnisiyatifi olarak bu çirkin oyunu görüyor ve şiddetle kınıyoruz. İnisiyatif olarak oynanmak istenen bu çirkin oyunu bozmak için her türlü mücadeleyi vermeye kararlıyız ve haykıyoruz:

Siyasiler, DAÜ’den ellerinizi çekiniz!

 

DAÜ için Toparlanıyoruz İnisiyatifi

Editör: TE Bilisim