DAÜ Rektörlüğü’nden bugün yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve üçüncü ülke öğrencilerinin yatay geçişle DAÜ lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptırabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, öğrencilerin kurumlar arası yatay geçiş koşullarıyla ilgili DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği belirtilerek, TC uyruklu öğrencilerin halen ÖSYM ile yerleştirilmiş olduğu bir kurumda öğrenci vasfı taşıması gerektiği ve eşdeğer programlar arası geçiş yapılabileceği belirtildi.

Programların yüzde 80 uyuşması halinde başvuru sahibinin DAÜ’ye kabul edileceği belirtilen açıklamada, ayrıca TC uyruklu öğrencinin yüzde 60 ve üzeri not ortalamasına sahip olduğu takdirde taban puan koşulu aranmaksızın kayıt yapabileceği de bildirildi.

Açıklamaya göre, DAÜ Yatay Geçiş prosedürleri kapsamında, gerekli başarı şartını sağlayamayan, ancak yerleştirildiği yılki ilgili yerleştirme puanı başvurduğu kurumun taban puanının üzerindeki öğrencilerde başarı şartı aranmayacak.

TC uyruklu öğrencilerin kurumlar arası yatay geçiş koşulları arasında başvuru sahibinin disiplin cezası almamış olması ve söz konusu başvurunun 3, 4, 5 ve 6. dönemde yapılmış olması gerekiyor.

KKTC ve üçüncü ülkelerdeki kurumlarda eğitim gören öğrencilerin ise halihazırda herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması ve 4.00 tam puan üzerinden en az 2.00 dereceye sahip olmaları şartları aranacak.

TC, KKTC ve üçüncü ülkelerden öğrencilerin disiplin cezası almamış olmaları yanında 3, 4, 5 ve 6. dönemde başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvurular tüm DAÜ lisans ve önlisans programlarına açık olacak.

EK MADDE1 ÇERÇEVESİNDE DE BAŞVURU KABUL EDİLECEK

Öte yandan, TC uyruklu öğrencilerden geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Ek Madde 1 çerçevesinde de başvuru kabul edilecek.

Söz konusu öğrenciler için ÖSYM puan kartı ile birlikte, DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları halinde, kontenjanlar çerçevesinde Hazırlık Sınıfı dahil yatay geçiş yapma imkanı sağlanacak.

DAÜ yatay geçişle ilgili detaylı bilgiye www.emu.edu.tr adresinde, öğrenci adayları linkinde yer alan kabul ve kayıt koşulları sayfasından ulaşılabilir.
Editör: TE Bilisim