DAÜ 1 Haziran – 1 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yaz Okulu Projesi kapsamında farklı ülkelerden 1000’e yakın katılımcının yer aldığı kısa dönemli kurslar çerçevesinde 2 haftadan 2 aya kadar farklı zaman dilimlerinde katılımcılara İngilizce, Tarih, Türkçe, Mimarlık, Dil Bilgisi ve Kültür alanlarında dersler verildi.

Yaş ve ingilizce dil bilgisi seviyelerine göre ayrılan gruplardan oluşan katılımcılara alanında uzman kişiler tarafından dersler verildi. Yaz okulu kurslarının yanında ayrıca öğrenciler KKTC’yi doyasıya gezme ve tanıma fırsatı da buldular. Aldıkları dersler yanında diğer yandan da eğitici seminerler, geziler, farklı dil kursları ve dans kursları da alan birçok katılımcı tekrar DAÜ’ye gelerek kayıt yaptırmayı düşündüklerini vurguladı. KKTC turizmine de bir yandan katkı sağlayan söz konusu etkinlik çerçevesinde öğrenciler sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karpaz, Gazimağusa ve benzeri plajlarda temizlik çalışmaları ve Caretta Caretta kaplumbağalarını koruma çalışmalarına da katıldılar.

DAÜ Uluslararası İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’ndan alınan bilgiye göre söz konusu kursların 3 yıldır düzenlediği ayrıca bu yıl farklı olarak Türk Hava Yollarının (THY) resmi taşımacı firma olmayı üslendiği de bildirdi.
Editör: TE Bilisim