DAÜ Tiyatro Topluluğu 28 Haziran 2013 tarihinde DAÜ Aktivite Merkezi'nde "Tiyatro" Konulu bir söyleşi düzenledi.
Söyleşiye Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu ile İstanbul Direklerarası Seyircileri Derneği Genel Koordinatörü Ömer Şahinbaş konuşmacı olarak katıldılar. Söyleşiyi DAÜ Öğretim görevlilerinden İlke Susuzlu yönetti.
Susuzlu "Yaz dönemine girmelerinden dolayı katılımın az olduğunu, öğrencilerin tatilde olduklarını ama her şeye rağmen bu önemli iki konuğunu DAÜ'lü tiyatroseverlerle buluşturduklarını söyledi ve katılımcılara teşekkür etti.
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu tiyatronun önemini, Kıbrıs'ta tiyatro olayını ve Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının nereden gelip nereye gittiğini, Devlet Tiyatrolarının sorunlarını, iu ana kadar yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. 14 yıldan beri salonlarının olmayışını ve bunedenle çok sıkıntılar çektiklerinianlatan Yozcu, geçtiğimiz günlerde bu soruna bir çözüm bulmak amacıyla Bakanlığın adım attığını ve bir banka ile Salonun yapılması için bir protokol imzalandığını söyledi.
Direklerarası Seyircileri Derneği Ömer Şahinbaş da Kıbrıs'a ödül geldiğini böyle bir davet alınca severek katıldığını belirtti.
Şahinbaş konuşmasında Derneği hakkında bilgiler verdi. Yaptıkları çalışmaları anlattı. Derneklerinin Türkiye'de ve KKTC'de tüm oyunları izlediklerini ve izleyenlerin raporları doğrultusunda yıl sonunda bir değerlendirme yapıp ödül verdiklerini söyledi.
Şahinbaş "Biz beğendiğimiz ve hak eden kişilere ödül veriyoruz dedi. Şöyle devam etti: " On kişi on tane oyunu izlesin. Hepisne hangi oyunu beğendinz diye sorulursa farklı farklı cevap alınacaktır. Çünkü herkesin beğenisi farklıdır. Hepsi de aynı oyunu mutlaka beğenmez. Bu nedenle oyunu izleyenler kişilerle bir araya geliyoruz. Ve en çok beğenilen oyunlar veya oyuncuları uzun bir konuşmadan sonra belirliyoruz." dedi 
Editör: TE Bilisim