DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü’nün 113’üncü ve 114’üncü maddeleri uyarınca CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy ile Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman’ın önerisiyle kurulan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne Bağlı Doğu Akdeniz İlkokulu, Doğu Akdeniz Koleji ve Kreşin İşletmesinin Özel Hukuk Tüzel Kişine Devrinin Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi’nin çalışmalarını tamamladığını ve hazırlanan raporun kamuoyunun bilgisine getirildiğini belirterek, raporun 2011 yılının Haziran ayında DAÜ’ye ait kurumların dönemin rektörü Abdullah Öztoprak ve dönemin Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Eşber Serakıncı tarafından “peşkeş çekildiğini ve üniversitenin maddi ve manevi zarara uğratıldığını” ortaya koyduğunu savundu.

İki sendika yaptıkları ortak yazılı açıklamada, konunun tarafsız bir şekilde incelenmesini sağlayan komitenin başkanı Asım Akansoy’a ve katkı koyan tüm komite üyelerine teşekkür ederek, şu ifadelere yer verdi:

“Bu rapor, DAÜ’ye bağlı okulların peşkeş çekilmesine karşı direnen, dövülen, tutuklanan ve yıllarca mahkemelerde yargılanarak bedeller ödeyen sendikacılar, sivil toplum örgütleri ve Mağusalıların haklılığını ortaya koymanın yanında onurlu mücadelelerine de ışık tutacak bir belge niteliğindedir.

Bugün DAİ - DAK konusunda gösterilecek hassasiyet, yarın toplumun tüm kurumlarına dair bir gösterge olacaktır. DAÜ, Kıbrıs Türk halkının en değerli kurumlarındandır. Bilinmelidir ki, hiç kimsenin kişisel hesapları, kurumun ve halkın gücünün üzerinde değildir.

“GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK BUNDAN SONRA DAÜ YÖNETİMİ VE HÜKÜMETTEDİR”

Meclis Komitesi üzerine düşeni yapmıştır. Peki şimdi ne yapılmalı? Kimlerden ve nasıl hesap sorulmalı? Kurumlarımızın geleceği nasıl şekillenmeli? Görev, yetki ve sorumluluk bundan sonra DAÜ yönetimi ve hükümettedir...

Sendikalarımız, raporun Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda okunması sonrasında konuyla ilgili görüşlerini, sahip olduğu bilgileri ve bundan sonraki süreç ile ilgili olarak yapılması gerekenleri kamuoyuyla ayrıntılı olarak paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenleyecektir.” 
Editör: TE Bilisim