Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde örgütlü akademik personel sendikası DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe ve beraberindeki heyet CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek 28 Temmuz seçimleri ve sonrası için görüş ve önerilerini iletti.

Ziyarette konuşan DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe yeni dönemde hükümet edenler ile sendikaların işbirliği, dayanışma, eşgüdüm ve diyalog içerisinde olmasının önemine vurgu yaparak yeni dönemde bitmek bilmez sendika-hükümet kavgalarının aşılıp halkın kurumları olarak siyasi iradeyi koruyacak, iktisadi özgürlüğü kazandırıp barışın önünü açacak olan yolda birlikte ilerlenmesi gerektiğini ifade etti.

GÖKÇE: SEÇİMLERDE ÜYELERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ
CTP-BG’nin 28 Temmuz erken genel seçimlerinde listelerinde kendi sendikalarına üye olan değerli akademisyenlere de yer vermesinden dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını ifade eden Gökçe, seçimlerde üyeleri olan arkadaşlarını destekleyeceklerini söyledi. Sendika olarak seçimlerin boş vaatlerin, içi doldurulmamış sözlerin havada uçtuğu popülarite yarışı olmaması gerektiğini söyleyen Gökçe, gerek seçim öncesinde gerekse sonrasında partilerin gündemine getirecek olan önerilerini yazılı olarak sundu.
Yazılı olarak sunulan önerilerde demokratik, hesap verebilirlilik ve şeffaflığı temel alan bir DAÜ Yasası, geçmiş iktidar döneminde peşkeş çekilen DAÜ özvarlıkları olan DAİ, DAK, Kreş ve Rebecca Otel’in geri alınması için gerekli somut planların hazırlanması, rektör ve ekibinin şaibeli tüm icraatlarının mercek altına alınması gibi konular yer aldı.

YORGANCIOĞLU: SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada CTP olarak uzun bir süreden beridir UBP’nin ülkeyi yönetemeyerek her alanı iflasa sürüklediğini vurguladıklarını ve en erken zamanda seçim talep ettiklerini hatırlatarak 28 Temmuz tarihinde yapılacak olan erken seçim kapısını açtıklarını ifade etti.
Sendikalar ile işbirliğinin CTP’nin en dikkat ettiği konular arasında yer aldığına işaret eden Yorgancıoğlu, var olan sorunları ortak akıl çerçevesinde paydaşları ile çözmenin en akılcı yöntem olduğunu belirtti. Parti olarak sendikalardan gelen önerilerin sorunların çözümünde hayati öneme sahip olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, DAÜ-SEN’nin DAÜ ve yüksek öğrenim alanıyla ilgili önerilerini değerlendireceklerini ifade etti.
28 Temmuz Erken Genel Seçim’ine giderken CTP-BG olarak Kıbrıs sorununun çözümüne, demokrasiye, insan haklarına, emeğin en yüce değer olduğuna inanan farklı kesimlere her bölgede aday listelerinde yer vermeye çalıştıklarını anlatan Yorgancıoğlu, CTP’nin toplum için ortaya koyduğu ortak değerlere inanan kişilerle tüm halkı kucaklayacak bir kadro oluşturma amacı ve çalışması içerisinde olduklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim