İki sendikanın ortak yazılı açıklamasında, Öztoprak’ın görevinin bitmesine 5 ay gibi bir süre olmasına karşın “yangından mal kaçırırcasına” rektörlük seçim sürecini başlattığı ve Rektör Belirleme Komisyonu’nu da kendisinin belirlediği ileri sürüldü.

Açıklamada, “Ülkemiz önemli bir yerel seçim süreci yaşamaktadır. Üniversitenin en üst yönetim organı olan VYK’nın gerek başkanı, gerekse bazı üyeleri bu seçimlerde aday olduklarından doğal olarak seçimlere yoğunlaşmıştırlar. Gerek onların gerekse ülke kamuoyunun ilgisi yerel seçimlere odaklanmışken ülkemizin en büyük üniversitesi olan DAÜ’de yangından mal kaçırırcasına Rektörlük seçim süreci başlatmak şark kurnazlığından başka bir şey değildir” ifadelerine yer verildi.

DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak’ın; kendi şartlarında, tasarım ve kontrolünde gerçekleştireceği bir seçimle makamında beş yıl daha oturmayı garantilemeyi amaçladığı iddia edilen iki sendikanın açıklamasında, DAÜ Yasası’na göre, münhal sürecini başlatma yetkisinin işveren konumundaki VYK’da olduğu, DAÜ Rektörlüğü, ÜYK veya DAÜ Senatosu’nun böyle bir süreci başlatma yetkisi olmadığı öne sürüldü.
Editör: TE Bilisim