DAÜ REKTÖRÜ PROF.DR. ÖZTOPRAK, TAK MÜDÜRÜ DOÇ.DR. SAYGILI’YI ZİYARET ETTİ

SAYGILI: “ÜNİVERSİTELER, KIBRIS TÜRKÜ’NÜN SESİNİN DAHA GÜR DUYULMASINA BÜYÜK KATKIDA BULUNUYOR”

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, ülkenin göz bebeği olan üniversitelerin Kıbrıs Türkü’nün sesinin daha gür duyulmasına büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, TAK Müdürü Saygılı’yı ziyaret etti.

Görüşmede konuşan Saygılı, TAK’ın gerçekten Kıbrıs Türkü’nün sesi olduğunu ancak ülkenin göz bebeğinin üniversiteler olduğunu söyledi.

Hem ulusal, hem de uluslararası boyutta ülkeye büyük katkı yapan üniversitelerin gençleri aile gibi kucaklayıp sahip çıktığına işaret eden Saygılı, DAÜ’nün aynı şekilde TAK’ı da kucaklayıp, imkanlarından faydalanma imkanı sağladığını belirtti.

Saygılı, şöyle devam etti:

“Sesimizin daha gür duyulmasına büyük katkıda bulunuyorsunuz. Bu yüzden hem eğitim camiası açısından gençlerin eğitimine yaptığı katkı, hem de ülkenin tanıtımı bakımından büyük bir ekmek kapısı olabilecek nitelikte ve çok sayıda kişinin iş sahibi olduğu bir kurumda kaliteli ve iyi eğitim verdiğiniz için size teşekkür ederiz. Emekleriniz çok güzel. Bütün üniversiteler için bu geçerli ama DAÜ, devletimizin sesi olduğundan dolayı sizi tebrik ederim. İnşallah yeni eğitim yılında, dilediğiniz gibi bir programlama yaparak, ülkemize katkıda bulunursunuz. Size destek olmaya hazırız.”

“TAK, DÜNYAYA AÇILIMDA BÜYÜK GÖREV ÜSTLENİYOR”

Prof. Dr. Öztoprak da, ülkenin en önemli kuruluşlarından biri olan TAK’ın dünyaya açılımda büyük görev üstlendiğini söyledi.

Öztoprak, TAK’ın Gazimağusa’daki bürosunun üniversite içinde olduğuna işaret ederek, DAÜ ile kurum arasında eskiden beri var olan işbirliğinin devamından memnuniyet duyacağını kaydetti.

TAK Müdürü Neriman Saygılı’nın bir akademisyen olarak görevini en iyi şekilde yürüteceğinden emin olduğunu söyleyen Öztoprak, başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim