Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, altı gazetecilik meslek örgütü tarafından imzalanan “Medya Etik Kurulu Deklarasyonu”na tam destek belirtti. DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, KKTC’de medya alanında etik ilkelere uyulması konusunda aktif çaba göstermek üzere oluşturulacak olan “Medya Etik Kurulu”nun yapacağı çalışmaların ve alacağı kararların Kıbrıs Türk Medyası açısından yararlı olacağına inanıldığı belirtilerek, “Kıbıs Türk Medyasında çalışan gazetecilerin yıllardır gündeminde olan, etik ilkelerin nasıl yaşama geçirileceği konusunda önemli bir adım atıldığına; deklarasyonda açıklanan Medya Etik Kurulu’nun oluşturulmasıyla KKTC medyasının tüm dünyada kabul gören çağdaş bir özdenetim modeline kavuşacağına inanılmaktadır” denildi.

Kıbrıs Türk Medyası’nda zaman zaman gazetecilik etiğine aykırı yayınlarla karşılaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, Medya Etik Kurulu Deklarasyonu’nun imzalanmasıyla etik dışı yayın yapan gazetecilerin ve medya kurumlarının uyarılacağını, böylece gazetecilik etiğine aykırı yayınların azalacağının umulduğu belirtildi.

KKTC’nin önde gelen yüksekeğitim kurumu olarak DAÜ’nün güçlü İletişim Fakültesi aracılığıyla Kıbrıs Türk Medyasının ihtiyaç duyacağı konularda her türlü desteği vermeye hazır olduğunun da altı çizilen açıklamada, “Deklarasyona tüm medya kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin imza koyması en büyük temennimizdir. Etik kurallara uygun medya yayıncılığı konusunda Doğu Akdeniz Üniversitesi üzerine düşen katkıları sağlamaya hazırdır” denildi.



 
Editör: TE Bilisim