Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mutfak bilgilerini öğrenme ve geliştirme etkinlikleri çerçevesinde Bafra bölgesinde hizmet veren Nuh’un Gemisi Oteli’ni ziyaret ettiler. Pratik eğitimin ağırlıklı olarak verildiği Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğrencilerin aldıkları teorik bilgiler uzman kişiler eşliğinde pratik olarak uygulanabildi.

Nuhun Gemisi Oteli’nde 5 yıldızlı eğitim deneyimi şansı yakalayan Turizm Fakültesi Mutfak Sanatları birinci sınıf ögrencileri Bölüm kordinatörü eğitmen Kurtulus Özbaşar ve Nuh’un Gemisi’nin Executive Chef’i Altan Aydemir yönetiminde okulda aldıkları yiyecek üretimi dersiyle bağlantılı olarak profesyonel bir ortam içerisinde mutfak şefi ile ekibinin çalışmalarına katılabildiler.

Söz konusu ziyaret sırasında öğrenciler, şef Aydemir’in yaptıklarını gözlemleyerek, ön hazırlık ile soğuk, sıcak ve pastahane bölümlerinde üretimin hangi aşamalardan geçtiğini, sonrasında çıkan ürünlerin profesyonelce nasıl sunulduğunu uygulayarak kendilerini geliştirme olanağını elde ettiler. Ayrıca mutfak yönetiminde birer yan destek olan yiyecek- içecek depoları, bulaşıkhane ve diğer destek ünitelerini de ziyaret ederek bu bölümlerin de mutfak yönetimi için ne kadar önem taşıdığını ve mutfağın bir ekip çalışması ile işlerin aksamadan nasıl yürüdüğünü bir kez daha izlemiş oldular.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Kılıç stratejik ortak olarak belirledikleri sektörün seçkin kurumlarıyla işbirliği yapma amacıyla gerçekleştirilen bu ziyaretleri eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini vurgulayarak gerek fiziki gerekse akademik eğitmen alt yapısı ile mutfak sanatları alanında eğitim veren ülkenin en seçkin kurumlarından olan DAÜ Mutfak Sanatları Bölümü’nün giderek geliştiğini ve ülke turizmine yeni mezunlar vermeye devam edeceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim