8 Nisan 2013 tarihine kadar her Pazartesi 13.00–16.00 saatleri arasında MASDER Suriçi Binası’nda beş buluşma şeklinde gerçekleştirilecek olan atölye çalışmaları ilkokul öğrencilerine yönelik olarak kültür mirasının korunması ve çocuk farkındalığının artırılması amacıyla, KKTMOB Mimarlar Odası, MASDER ve Mağusa nisiyatifi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Gerçekleştirilen ilk atölye çalışmasında DAÜ-KAM Görsel Sanatlar Arşiv sorumlusu Zehra Şonya çocuklara kültürden ve nasıl korunması gerektiğinden bahsederek çocukların bu konudaki farkındalığını artırmaya çalıştı. Söz konusu gezide DAÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Netice Yıldız çocuklara St. Nicholas Katedrali (Lala Mustafa Paşa Camii) ve Namık Kemal Meydanı hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Yıldız, çocukları Katedral ve cami arasındaki mimari ve inanç farkını, gotik mimarinin tanımını, şehir meydanlarının (agora) oluşumu ve işlevleri gibi konularda bilgilendirdi.

Atölye çalışmalarının sonuçları 18 Nisan 2013 tarihinde Buğday Camii’nde sergilenecektir. Diğer atölye çalışması ise Gazimağusa’daki sekiz ilkokuldan 10’ar öğrenci ile, 18 Nisan 2013 tarihinde MASDER binası ve avlusunda gerçekleştirilecektir.



Editör: TE Bilisim