Merkezi Macaristan’da bulunan IFIA (International Federation of Inventors’ Associations- Uluslararası Mucit Dernekleri Federasyonu), FIRI (First Institute of Inventors and Researchers in I.R.Iran-İran İslam Cumhuriyeti’nin ilk Mucitler ve Araştırmacılar Enstitüsü) ve Iran’s National Elite Foundation (İran Milli Aydınlar Organizasyonu) ortaklığında 5’incisi düzenlenen Fajr Uluslararası İcat ve Buluşlar Fuarı’nda, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu ve DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü yüksek lisans öğrencisi Hare Eminoğlu “Gonnara Picker/Gonnara Toplayıcı” isimli hasat setiyle uluslararası kategoride ödül almaya hak kazandı.

İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen fuara, DAÜ ağırlıklı olarak, Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencilerinin tasarladıkları 6 farklı proje ile katıldı. İran'da düzenlenmiş olan bu fuara İsveç, Slovenya, Kuveyt, Irak, Brezilya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu toplam 35 ülkeden mucitler ve bilim insanları 1000’e yakın proje ile katıldılar.

DAÜ’nün standı yoğun ilgi ile karşılanırken, Hare Eminoğlu’nun Gonnara Toplayıcısı projesi, uluslararası jüri tarafından övgü ile karşılandı ve ödüle değer görüldü. Daha sonra DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abullah Y. Öztoprak, Hare Eminoğlu’nu makamında kabul ederek, başarısından dolayı tebrik etti.

 
Editör: TE Bilisim