Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Zeki Çeler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi’nde Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne milletvekili olarak görev yapıyor. Parlementonun en genç milletvekili olma özelliğini de taşıyan Çeler, 2003 yılında mezun olduktan sonra çeşitli sektörlerde çalıştı.

Hedef koymanın son derece önemli olduğunu dile getiren Çeler, siyaset okumanın her zaman hedefleri arasında yer aldığını, genç ve yeni bir milletvekili olarak topluma karşı olan sorumluluklarının bilincinde olduğunu dile getirdi.

DAÜ’de eğitim kalitesinin çok iyi ve uluslararası standartlarda olduğunu aktaran Çeler, alanında uzman eğitim kadrosundan dersler alındığını, DAÜ’de eğitim almanın ve bir DAÜ’lü olmanın kişiye özgüven kazandırdığını belirtti. DAÜ’nün geçen zaman içerisinde çok büyüdüğünü ve geliştiğini de aktaran Çeler, üniversitenin şehir içinde şehir şeklinde olduğunu vurguladı.

DAÜ öğrencilerine hedef koymaları yönünde tavsiyelerde bulunan Çeler, aktif siyasette hukuk, ekonomi, siyaset bilimi gibi alan mezunlarına her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Gençlere kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren Çeler, kendileri ile çalışmak isteyen kişileri her zaman beklediklerini de aktardı.


 
Editör: TE Bilisim