DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından organize edilen seminer, 29 Nisan 2014 Salı günü, saat 14:30’da, Rektörlük Binası’nda bulunan Senato Odası’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Öztoprak: “Mezunlarımızın başarısı bizleri her zaman gururlandırır.”
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, seminerde bir açılış konuşması yaparak, Bülent Turan’ın 2001 yılı Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu söyledi ve “Mezunlarımızın başarısı bizleri her zaman gururlandırır. Sayın Turan da 2.5 senedir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başarılı bir şekilde Milletvekilliği görevini yürütüyor. Kendisi mezun olduktan sonra da bizimle irtibatını koparmamıştır. Sayın Turan’a seminer davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Turan: “DAÜ’de bir daha okuma şansım olsa yine DAÜ’yü seçerdim.”
Rektör Prof. Dr. Öztoprak’ın ardından DAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aylin Gürzel moderatörlüğünde başlayan “Türkiye’deki Son Siyasi Gelişmeler” konulu seminerde Bülent Turan, 1996 yılında DAÜ’de eğitime başladığını ve 2001 yılında mezun olduğunu belirterek, 5 yılın her anının güzel anılarla dolu olduğunu ifade etti ve “Samimiyetle söylüyorum; DAÜ’de okuma ve KKTC’de bir daha yaşama şansım olsa kesinlikle kabul ederdim. İyi ki burada bulunmuşum. Öğrencilere sesleniyorum; burada olduğunuz her anın kıymetini bilin. Ben DAÜ’de almış olduğum eğitimle Türkiye’deki kariyerime yön verdim. Vekil olduktan sonra da DAÜ’yle muhabbetim daha da arttı ve bundan dolayı çok mutluyum.” dedi.

“Türkiye’deki Son Siyasi Gelişmeler” başlıklı konuşmasında, AK Parti’nin iktidara gelmiş olduğu dönemden günümüze Türkiye’de yapılanları değerlendiren Turan, ekonomi, sağlık, eğitim ve her alanda AK Parti’nin kendisiyle yarışan bir parti olduğunu ve büyük işler başarıldığını aktardı. Anayasa çalışmalarına değinen Turan, anayasanın tartışılmaya başlanmasının bile Türkiye’yi daha da ileriye taşıdığını, artık Türkiye’de her türlü sorunun rahatça konuşulduğunu, en uç fikirlere dahi saygı duyulduğunu ve herkesin artık birbirini daha iyi anladığını söyledi.

Türkiye’nin Kıbrıs vizyonunu da anlatan Bülent Turan, “Kıbrıs’ta en iyi çözüm çözümsüzlüktür” mantığından artık uzaklaşmak gerektiğini ve en kötü çözümün bile çözümsüzlükten daha iyi olduğunu aktardı. Bülen Turan konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri, twitter yasakları, yolsuzluk konularına da değinerek bu konularla ilgili soruları da cevaplandırdı.

Bülen Turan Mezun Olduğu Üniversiteyi Gezdi
Seminer öncesi ilk olarak DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’la bir süre makamında görüşen Bülent Turan, ardından DAÜ kampüsü içinde yer alan camii inşaatı, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurdu gezme fırsatı yakaladı. Turan ziyareti sırasında DAÜ TV’de bir de TV programı çekimine katıldı ve DAÜ Deniz Tesisleri’nde Üniversite yetkilileri ile öğle yemeği yedi.
 
Editör: TE Bilisim