DAÜ İletişim Fakültesi Mor Salon’da gerçekleşen etkinlikler kapsamında ilk gün Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Başkanı Fügen Toksü ile IBC Reklam Ajansı’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atçı birer konuşma yaptı.

TOKSÜ

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre etkinliklerin ilk konuşmacısı olan TÜHİD Başkanı Fügen Toksü, halkla ilişkiler sektörüne dair deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Bir kuruluşta halkla ilişkilerin kapıdaki görevliden, en üst düzey yöneticiye kadar herkesin işi olduğunu söyleyen Toksü, kendi işlerinin ise kurumun halkla ilişkiler stratejisini oluşturmak ve yönetmek olduğunu ifade etti. “Mesaj vermeyi bilen biziz” diyen Toksü, mesajın kime, nasıl ve ne zaman verileceğine kendilerinin karar verdiğini kaydetti.

ATÇI

Etkinliğin öğleden sonraki oturumundaysa, kendisi de bir DAÜ İletişim Fakültesi mezunu olan Ahmet Atçı, markalaşma konusunda konuştu. “10 Adımda Sağlıklı Markalaşma” üzerine bilgi veren Atçı, şirketlerin marka oluşturabilmelerinin adımlarını şu şekilde özetledi:

“Pazar analizi, hedef kitle, konumlandırma, ürün geliştirme, dağıtım, yayılma, iletişim, sürdürebilirlik, ölçümleme ile marka mimarisi ve denetimi.”

DAÜ İletişim Kulübü tarafından düzenlenen “İletişim Günleri 2014” etkinliklerinin ikinci gününde Ersan Karataş “Dijital Reklamcılık”, Gökhan Dinler de “Sosyal Medya Yönetimi” konularında konuşacak.

Son gün ise Riccon Akademi’den İlhan Doğan ve Marziye İlhan, “Düşünce Okuma Teknikleri ve Etkili İletişim” konulu bir konferans verecek.
Editör: TE Bilisim