DAÜ Halkla İlişkiler ve  Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün DAÜ Rektörlük makamında gerçekleşen protokole, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan imza koydu.

İmza töreninde, DAÜ Öğrenci İşeri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Uluslararası İşler ve Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ile Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri hazır bulundu.

Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün topluma değer veren bir üniversite olduğunu belirterek, Geçitkale Belediyesi’ne Cittaslow başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti verecek olmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cittaslow üyesi olan toplam 4 belediye olduğunu belirten Osam, 3 belediyenin danışmanlık hizmetlerini  DAÜ’nün yaptığını kaydetti.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’ın ise, DAÜ ile işbirliği yapmaktan memnuniyet  ve gurur duyduklarını ifade ettiği belirtildi.

CİTTASLOW NEDİR?

Cittaslow, 1999 yılında İtalya'da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliğidir. Kelime kökeni İtalyanca “Citta (Şehir)” ve İngilizce “Slow (Yavaş)” kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow, “Sakin Şehir” anlamında kullanılmaktadır. Yavaş Hareketi'nin bir parçası olarak bilinmektedir. Birliğe üye olmak isteyen kentlerin üye olabilmeleri için birliğin belirlediği kriterler üzerinden değerlendirilmesi ve Cittaslow felsefesine uygunluğu denetlenmektedir. KKTC’de Yeniboğaziçi Belediyesi, Mehmetçik Belediyesi ve Lefke Belediyesi Cittaslow’a uygun bulunurken Geçitkale Belediyesi de 4.  Cittaslow bölgesi üyeliği için çalışmalara başladı.
Editör: TE Bilisim