Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü “Tasarım Önemlidir” temalı etkileşimli aktivitesi ile, üyesi oldukları ve uluslararası bir iç mimarlık örgütü olan, 57 iç mimarlık kuruluşu ve 40 ülkeden 35.000’den fazla iç mimar ve tasarımcı üyeye sahip IFI’nin (Uluslararası İç Mimarlar Federasyonu)’nun resmi internet sitesinde yer aldı.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı tarafından yapılan açıklamada bölüm olarak uluslararası arenada sürekli ortak paylaşımlar içinde olmaya devam ettikleri ve Bölüm tarafından gerçekleşen bu aktivitenin internet aracılığıyla 40 ülkeye iletilmiş olmasından gurur duydukları ifade edildi.

Her geçen gün tasarımın öneminin daha da netleşmekten öte, iç mimarinin inşa edilmiş çevrede halkın sağlığı, refahı, mutluluğu ve en önemlisi hayatını etkilediği ve iyileştirdiği gerçeği ile IFI ve üyeleri, tasarımın gerçekten de ne kadar önemli olduğunun altını çizmek ve İç Mimarlık mesleğini tanıtıp önemini vurgulamak için, her mayıs ayında dünya çapında Dünya İç Mimarlar gününü kutlamaktadır. Bu bağlamda DAÜ İç Mimarlık Bölümü, DIA (Avustralya Tasarım Enstitüsü), İEÜ (İzmir Ekonomi Üniversitesi) ve 15 farklı ülkeden İç Mimarlık federasyonlarının değişik aktivitelerine ilave olarak Dünya İç Mimarlar Günü’nü kutlamıştır.

Rengarenk Pixel Enstalasyonu
DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Dünya İç Mimarlar gününün ana teması olan “Tasarım Önemlidir” ışığı altında renkli bir kutlama gerçekleştirmiştir. Akademik kadrosu ve öğrencileri, tasarım stüdyolarının bulunduğu binadaki kullanılmayan bir köşeyi ‘tasarımcıların hayatındaki pixellerden ilham alarak’ rengarenk kare kartonlar ile canlandırarak herkesin bu değişikliğe nasıl tepki vereceğini gözlemlemiştir. Bu köşeye gösterilen ilgi ve bu hiç kullanılmayan alanın bir anda canlanması ile tasarımın, bir yeri nasıl değiştirebileceğini ve insanların hayatının nasıl parçası haline getirilebileceğinin kanıtlarını ise daha sonra multimedya sunum aracılığı ile tüm bölümle paylaşmışlardır.


 
Editör: TE Bilisim