DAÜ Öğrencilerinden “İngilizceyi Seviyorum” Etkinliği
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO), I Love English (İngilizceyi seviyorum) adlı Sosyal Sorumluluk Projesi üyesi olan ve aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu proje gönüllüleri, öğretmenleri Fezile Toker eşliğinde Gönendere Şehit Salih Terzi ve Gazimağusa Alasya ilkokullarını ziyaret ettiler.

Amaçlarının ilkokul öğrencilerine İngilizceyi sevdirmek olduğunu açıklayan proje grubu üyeleri, 4. ve 5. sınıf öğrencileriyle birlikte İngilizce dilinde oyunlar oynadılar ve aktiviteler gerçekleştirdiler. Oyunların bitiminde kazanan öğrencilere hediyeler de dağıtan proje grubu üyeleri, öğrencilerle İngilizce iletişim kurmanın ve dil öğrenimlerine yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını açıkladılar.

DAÜ Öğrencilerinden Doğa Yürüyüşü Etkinliği
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) Çevre ve Geridönüşüm proje grubu öğrencileri, öğretmenleri Mehşen Ercanlar ve Nibel tektan eşliğinde St. Hillarion’da ‘doğa yürüyüşü’ etkinliği gerçekleştirdiler. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan etkinlikte, öğrenciler ve öğretmenleri dağ yürüyüşü yaptılar, bölgedeki doğal yapıyı incelediler ve gözlemler yaptılar. İran, Libya, Türkiye, Kıbrıs ve Suriye gibi farklı ülkelerden öğrencilerin oluşturduğu proje grubu, çevre ve geridönüşüm içerikli etkinliklerine önümüzdeki haftalarda da devam edeceklerini açıkladılar.

 
Editör: TE Bilisim