Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğrencileri,
2012-2013 Güz Dönemi’nde de devam eden “Sosyal Sorumluluk” etkinlikleri çerçevesinde “Çevre ve Geridönüşüm,” “Hayvanlara Yardım”, “Yaşlılara Destek”, “Barışçıl İletişim” ve “Kıbrıs Kültürünü Tanıma” projeleri düzenlemeyi sürdürüyorlar.
 
Çevre ve Geridönüşüm Projesi
DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu, örnek teşkil etmeye devam eden sosyal sorumluluk projeleri bağlamında Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar rehberliğinde Greenwise Geridönüşüm Fabrikası’nı ziyaret ettiler. Ziyarette, fabrikanın kuruluş amacı, atık maddelerin toplanma ve işleniş süreci, çevre kirliliği ve geridönüşümle ilgili bilgiler ve çevremizi nasıl koruyabileceğimiz konusunda bilgilendirildiler.
 
Barışçıl İletişim Projesi
DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu Barışçıl İletişim Sosyal Sorumluluk Proje Grubu ise, Öğretim Görevlisi Sevdiye Toker ile birlikte Akova Kadınlar Derneği’ni ziyaret ederek bir atölye çalışmasına katıldılar. Akova Kadınlar Derneği başkanı Aysel Bodi tarafından yönetilen interaktif atölye çalışmasında, öğrencilerin oluşturduğu Barışçıl İletişim Sosyal Sorumluluk Proje grubu  öğrencileri aile içi şiddet’in ne olduğunu ve şiddetin türlerini irdelediler. Azerbeycan, Filistin, İran, Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve Ürdün gibi farklı ülkelerden gelip aynı projede gönüllü çalışmaya başlayan öğrenciler, dünyadaki aile içi şiddet gerçekleriyle ilgili bilgilenirken ayrıca sorular sorup, kendi ülkelerindeki durumla ilgili de kıyas yapma fırsatı buldular ve görüş alış-verişinde bulundular.
 
Kıbrıs Kültürünü Tanıma Projesi
Özellikle yabancı öğrencilerin Kıbrıs Türk kültürünü tanımak ve kendi kültürleriyle karşılaştırmalı çalışmalar yürütmek amacıyla yer aldıkları bu projede ilk olarak Girne Kalesi ve çevresindeki tarihi yerleri Okutman Refika İlkan eşliğinde gezip, fotoğraflar çekip gözlemlerini paylaştılar.
 
Hayvanlara Yardım Projesi
Yer alan başka bir etkinlikteyse, Okutman Fayka Güresun’un eşlik ettiği “Hayvanlara Yardım” proje grubu, Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği’ni ziyaret etti ve barınakta yaşayan köpeklerin ve barınağın ihtiyaçları hakkında soru sorarak bilgi aldılar.
 
Yaşlılara Destek
Son olarak Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Hazırlık Okulu öğrencileri, “Yaşlılara Destek” proje grubu Sınırüstü Huzurevi’ni ziyaret ettiler. Okutman Şerife Nalbantoğlu ile öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyarette, genç öğrenciler yaşlılarla sohbet edip onlarla ilgilenerek manevi ihtiyaçlarını tespit ettiler ve söz konusu ihtiyaçları giderme doğrultusunda da yeniden Sınırüstü Huzurevi’ni ziyaret edecekler.
 
Projelerin koordinatörlüğünü üstlenen Öğretim Görevlisi Zehra Nalbantoğlu, yapılan gezi ve çalışmaların her zamanki gibi sınıfa da yansıyacağını söyledi. Öğrencilere verilen İngilizce dil eğitimini yaşanılan deneyimler üzerinden zenginleştirmek ve eğitime insani bir boyut katma amacı taşıdıkları sosyal yardım ve sorumluluk faaliyetlerinin, “özel haftalar ve günler dışında” yıl içerisine yayıldığını, dolayısıyla da bir bilinç ve yaşam biçimi haline getirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi. Gerçekleştirilen etkinlikler vasıtasıyla sosyal duyarlılık ve farkındalığın İngilizce Hazırlık Okulu’nda yürütülen okuma, yazma, dinleme ve konuşmayı temel alan dil becerileri vasıtasıyla da çalışmaları yapılacaktır.
 
Editör: TE Bilisim