Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2013, 6 Haziran 2013 Perşembe günü, 10:00 – 12:30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2013’ün, Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda yapılacağı belirtildi.

Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav tarihinde, saat 09:30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

Sınav sonucunda her programa 1. sırada yerleşen adaylar yüzde 100, 2. ve 3. sıralarda yerleşen adaylar yüzde 50, 4. 5. 6. ve 7. sıralarda yerleşen adaylar ise yüzde 25 kesintisiz ve koşulsuz burs hakkına sahip olacaklar.

Sınav Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşacak.

Sınav sonucunda adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM), Türkçe – Sosyal (TS), İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) hesaplanacağını ve sınav sonucunun aynı gün akşam saatlerinde İnternet üzerinden DAÜ’nün internet sayfası olan www.emu.edu.tr adresinden ve basın kanalları aracılığı ile duyurulacağı bildirildi.

Aynı gün saat 14:30’da sınav soruları ile çözümlerine DAÜ internet sayfasında yer verilecek.

 
Editör: TE Bilisim