İngilizce dilinde eğitim veren DAÜ Eczacılık Fakültesi 5 yıllık B. Pharm. ve 6 yıllık Pharm. D. olmak üzere iki farklı müfredatta eğitim sunuyor. 22 farklı ülkeden gelen öğrenci profili ile çok kültürlü bir eğitim ortamı sunan Eczacılık Fakültesi her geçen gün aldığı akademik başarılarla daha da güçlenmeye devam ediyor.

Kıbrıs’ta Bir İlk

DAÜ Eczacılık Fakültesi 2011 – 2012 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlayan yeni bir fakülte olmasına rağmen önemli başarılara imza atarak merkezi Hollanda, Amsterdam’da olan “FIP” Dünya Eczacılık Federasyonu (International Pharmacy Federation) akademik üyeliğine kabul edildi. Akademik üyeliğe kabul edilen Kıbrıs genelinde ilk fakülte ve Türkiye’de ikinci fakülte olma özelliğini de taşıyan DAÜ Eczacılık Fakültesi elde edilen bu başarı ile eczacılık alanındaki son gelişmelere katkıda bulunabilecek, dünyadaki diğer Eczacılık Fakülteleri ile temasa geçerek, FIP’in eczacılık öğrencileri ve akademisyen değişim programından yararlanabilecek.

Dekanlar Toplantısı DAÜ’de Olacak

DAÜ Eczacılık Fakültesi Ekim 2013 sonunda Eczacılık Fakülteleri Dekanlarının katılacağı Dekanlar Konseyi (ECZDEK) toplantısını düzenleyecek. Gerçekleştirilecek olan söz konusu toplantı ile eczacılık eğitimi ve müfredatı ile ilgili güncel gelişmeler ele alınacak ve tartışılacak. DAÜ’nün KKTC üniversiteleri arasındaki yeri ve öneminin vurgulanmasının da hedeflendiği toplantı ile hem KKTC’nin, hem Üniversitenin, hem de DAÜ Eczacılık Fakültesi’nin tanıtımı da gerçekleştirilecek.

DAÜ Ev Sahipliğinde Uluslararası Sempozyum Gerçekleştirilecek

DAÜ Eczacılık Fakültesi Uluslararası Katılımlı Ekoloji 2014 Sempozyumu’na hazırlanıyor. Sempozyum 1 - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kaya Artemis Hotel, Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Hem ulusal, hem uluslararası katılımın gerçekleşeceği söz konusu sempozyuma ekoloji ile ilgili birçok ilgili disiplinden 500’ün üzerinde bilimadamının katılması bekleniyor. DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay E. Orhan’dan alınan bilgiye göre; beşincisi düzenlenecek olan çift dilli (bilingual) sempozyumda; tüm sunumlarda İngilizce-Türkçe simültane tercüme gerçekleştirilecek. Serinin ilk uluslararası sempozyum olma özelliğini de taşıyan söz konusu sempozyumda, ekolojik sorunların tartışılacağını belirten Prof. Dr. Orhan, uluslararası platformda birçok önemli ekolojik soruna değineceklerini bildirdi.

Editör: TE Bilisim