DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunu üstlendiği ve 11 Ekim’e kadar devam edecek DAÜ 25. Oryantasyon Günleri, DAÜ’ye yeni başlayan öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Meclis'te görev yapan KTAMS'a üye stenografların grevi sürüyor Meclis'te görev yapan KTAMS'a üye stenografların grevi sürüyor

26 – 28 Eylül tarihlerinde Hazırlık Okulu İngilizce Seviye Tespit Sınavı yapılacak. Öğrencilerin söz konusu sınava katılmaları için DAÜ-2 Yurdu önünden otobüsler kaldırılacak.

Oryantasyon Günleri kapsamında bir dizi seminer ve gezi etkinliklerinin yanı sıra birbirinden eğlenceli pek çok sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

- 30 Eylül’de güvenlik konuları ve üniversite yaşamına uyuma dair seminerler düzenlenecek

Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda 30 Eylül'de saat 10.30’da “KKTC’de Güvenlik” konularının aktarılacağı ve DAÜ Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin “Üniversite Yaşamına Uyum: Güçlükleri Fırsatlara Dönüştürmek” başlıklı seminerler yapılacak. Bu seminerlere katılma fırsatı bulamayan öğrenciler için 10 Ekim'de aynı saatte ve aynı salonda seminerin tekrarı gerçekleştirilecek.

3 Ekim'de ders başlangıcının yapılmasının ardından, 6 Ekim'de Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü binası önünden başlayan kampüs turu gerçekleştirilecek.

7 Ekim'de Gazimağusa turu ve akabinde saat 19.00’da, DAÜ Atatürk Meydanı’nda Kıbrıs Gecesi yapılacak. Yeni gelen öğrencilerin Kıbrıs kültürünü yakından görme fırsatı yakalayacağı söz konusu gecede Kıbrıs’a özgü yemekler, el işi sanatları, danslar, şarkılar tanıtılacak. Gecede ayrıca Kıbrıs halk dansları gösterisi gerçekleştirilecek.

- Akademik Açılış ve Hoş Geldin Gecesi 11 Ekim’de

Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda 11 Ekim'de saat 10.00’da, 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise, saat 19.00’da, DAÜ Atatürk Meydanı’nda "Hoş Geldin Gecesi" etkinliği düzenlenecek. Söz konusu gecede fakülte ve yüksekokul tanıtımları, öğrenci kulüpleri tanıtımları, konserler ve sahne gösterileri yer alacak.

Editör: Haber Merkezi