Katılımın oldukça yüksek olduğu basın tanıtımı Lefkoşa Drabez Restoran’ta yapıldı.
Basın tanıtımında Hasan Çakmak yanında duayen gazeteci Mustafa Doğrusöz’de hazır bulundu.
Doğrusöz tanıtımda yaptığı kısa konuşmada Hasan Çakmak’ı uzun yıllardır tanıdığını ve yaptığı işlerin ve başarılarının ortada olduğunu söyledi.
Hasan Çakmak’ın çalışkan ve üretken bir kişiliğe sahip olduğunun üzerinde duran Doğrusöz, “Çakmak çalışkanlığını yazdığı kitaplar konusunda da göstermiştir” dedi.
Doğrusöz, Hasan Çakmak’ı yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ettiğini ve başarılı çalışmalarının devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Basın tanıtımında Mustafa Doğrusöz öncesinde yılların sunucusu ve program yapımcısı Mustafa Öncü, kitabın yazarı Hasan Çakmak’ın özgeçmişi ve dünyada aldığı ödüllerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Öncü, Hasan Çakmak’la ilgili anılarını anlatırken, İngiltere’de birlikte katıldıkları imza gününde yaşadıklarını ve gördüğü değeri katılımcılarla paylaştı.
Son olarak söz alan kitabın yazarı Hasan Çakmak, kendisini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında bugünün mutlu bir gün olduğunu söyledi.
Mutluğunun kaynağının yeni bir kitapla okuyucuya merhaba diyebilmek olduğunu söyleyen Çakmak, kitabının hazırlanıp yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Çakmak, ülkemizde kitap çıkarmanın ve Kıbrıs kültürü ile ilgili üretimler yapmanın ne kadar zor olduğuna dikkat çekerek, “Gözlerimden kalbime süzülen Damlacıklar” isimli kitabının 3. baskıyı yapmasının umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti.
Ülkemiz kültürüne ve edebiyatına dair umutlarımızı yeşerten bir gelişme olarak nitelediği üçüncü baskı olayını, tüm yazarlara dilediğini söyledi.
Çakmak, kültür sanat anlamında yaşanan birçok soruna da dikkat çekerek, bu sorunlara rağmen üretimlerin olmasının ülkemizin güzellikleri arasında olduğunu ifade etti.
Damlacıklar kitabında buram buram Kıbrıs kokan, Kıbrıs tüten yazıların olduğunu belirten Çakmak, kitabının en büyük amacının Kıbrıs kültürünü yaşatmak ve unutturmamak olduğunu dile getirdi.
1 EYLÜL’DE SATIŞA ÇIKACAK
Gazeteci-yazar Hasan Çakmak yaptığı konuşmada “Gözlerimden kalbime süzülen Damlacıklar” isimli kitabının “1 Eylül Dünya Barış Günü”de satışa çıkacağını belirterek, “Dilerim ki bu çalışma ülkemizdeki barış sürecinin hızlanmasına katkı koyar” dedi.
Kitabını ülkemizin barışa susamış insanlarına ithaf eden Çakmak, basın toplantısında katılımcılara Kıbrıs mutfağından örnek tatlar ikram etti.
Kitabın seçkin kitabevi ve gazete bayilerinde 1 Eylül’den itibaren okuyucu ile buluşacağını ifade eden Çakmak’ın kitabında üç önsöz bulunuyor. Bu önsözleri Mustafa Doğrusöz, Reşat Akar ve Neriman Cahit kaleme aldı. Kitap 150 sayfadan oluşuyor.

Editör: TE Bilisim