Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, dün (05-04-14) Küçük Kaymalı’da, Yusuf Kaptan Sokak’ta bulunan parkta gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katıldı. Bir sosyal paylaşım sitesinde “Gıbrız Türkçesi” adı altında bir araya gelen bir grup vatandaş öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, farklı türlerde çok sayıda fidan dikimi gerçekleşti.
Gıbrız Türkçesi Grubu üyeleri öncülüğünde, LTB ve Orman Dairesi katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kıbrıs’a has özellikle geçmişte popüler olan çocuk oyunları da oynandı. Oyunlar etkinliğe katılan çocuklara da öğretildi.

Fellahoğlu:”LTB’ye katkı koyan herkese teşekkürler”
LT B Başkanı Kadri Fellahoğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde katkı koyan herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. LTB’nin içinde bulunduğu durumun ortada olduğunu kaydeden Fellahoğlu bu nedenle parka bugüne kadar gerekli ilginin gösterilemediğini belirtti. Gıbrız Türkçesi Grubu üyelerinin söz konusu parka fidan dikimi için LTB’ye başvurduğunu anlatan Fellahoğlu, bu dayanışma ve paylaşımların kendilerine güç verdiğini belirterek, grup üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Bugün birçok sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluşun LTB’ye birçok konuda destek olduğuna vurgu yapan Fellahoğlu, “LTB’ye katkı koyan herkese belediye ve Lefkoşa halkı adına çok teşekkür ederim” dedi.Fellahoğlu, başkentin daha güzel ve yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Altınok: “Başkanımıza teşekkür ederiz”
Gıbrız Türkçesi Grup sözcüsü Hülya Altınok ise yaptığı konuşmada, gün geçtikte geçmişe olan özlemin arttığını belirterek, “Bizler Gıbrız Türkçesi sayfası olarak bu özlemlerimizi sayfadaki paylaşımlarımızla gidermeye çalışıyoruz. Örf ve adetlerimizi sayfada yaşatıyoruz, gençlerimize sevdirmeye çalışıyoruz. Çocuklar parkta oynamayı, ağaç sevgisini bilmiyor. Onlara ağaç sevgisi ve sokakta oynamayı sevdirmeyi hedefledik” dedi. Altınok ayrıca etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’na da teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim