Lapta Başpınar bölgesinde dağa dolaşmaya çıkan 2 Rus çocuk ve onları aramaya çıkan çocuklardan birinin babası kayboldu.  George İgor Kazak isimli babanın çocukları bulup sosyal medya hesabından koordinat atmasının ardından devreye giren Lapta Polisi, Girne İtfaiyesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve sağlık ekipleri ile askeri birlikliler babayı ve iki çocuğu kurtardı. Kaybolan çocukların her ikisinin de 14 yaşında olduğu, birinin adının Simon diğerinin adının da Artöm olduğu öğrenildi.

Dağda kaybolan çocuklar ve babanın bulunmasında bölgeyi çok iyi bilen bir çoban olan Eralp Koral yardımcı oldu. Babanın ve çocukların yerini dün gece saat 23.00 sıralarında tespit eden ekipler uzun süren bir çalışmanın ardından baba ve çocukları mahsur kaldıkları bölgeden kurtardı.

Çocuklardan birini yaralı bir şekilde bulan ekipler onları sedyelerde elleriyle taşıyarak aşağıya indirdi. Aşağıya indirilen çocuklar ve babaları hemen orada bekleyen ambulanslar tarafından Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. Artöm Kazak’ın (14) sol kolundan yaralı olduğu öğrenildi.

Helikopter de getirildi

Tehlikeli bir bölgede mahsur kalan iki çocuk ve babayı kurtarmak için helikopter de getirildi. Ancak alanın uygun olmaması nedeniyle helikopter iniş yapamadı. Çocuklar ve babayı kurtarmak için helikopterden komandolarla birlikte bir de sedye aşağıya indirildi. Olay yerine çok sayıda Rus aile de gitti.

Yürüyüş yapıyorlardı

Bölge halkından alınan bilgiye göre çocuklar dün öğle saatlerinde yürüyüş yapmak için Lapta Başpınar bölgesinin dağlık kısmına gitti. Dağda yürüdükleri sırada çocuklar dere yatağı ile uçurum arasında mahsur kaldı. Artöm isimli çocuk babasını arayarak yardım istedi ve yerini bildirmek için sosyal medya hesabının üzerinden konum attı.

Baba da çocukları kurtarmak için dağa gitti ve onları buldu. Ancak havanın kararması nedeniyle baba ve çocuklar dönüş yolunu bulamadı.

Editör: TE Bilisim