Kıbrıs Manşet’in ‘Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim'den ses yok!’ haberi özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu. Vatandaşlar, GSM operatörlerini eleştiri yağmuruna tuttu. Haberimiz üzerine Kuzey Kıbrıs Türkcell ve Telsim’den açıklama yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türkcell açıklamasında, ‘KKTC ekonomisi için genel anlamda büyük önem taşıyan öğrenci ve turistlerin ülkeden ayrılması ile, GSM sektörünün gelirleri azalan müşteri etkisi ile daralmış durumdadır’ denildi.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türkcell, müşterilerine 1 GB ve benzeri hediyelerle yaklaşık 5 milyon TL tutarında ücretsiz fayda sağladıklarını iddia etti. Sadece Korona salgını süresinde müşterilerine 5 milyonluk astronomik bir fayda sağlayan KK Türkcell’in bu süre içerisinde faturalandırdığı hizmetlerin toplam tutarı ve devlete ne kadar vergi ödeyeceği de merak konusu oldu.

Telsim’den yapılan açıklama da KK Turkcell’in açıklamasına benzer şekilde oldu. Telsim, fatura ödemeleri ve benzeri hizmetler için nöbetçi Telsim Shop’lardan bahsetti. Vatandaşlara evde kalın nasihatında bulundu.

Kamuoyunca tekelleştikleri iddia edilen KKTC’nin iki GSM operatörü de vatandaşlara fatura hatırlatması ve faturaları ödememeleri halinde hatlarının kapatılacağına dair gönderdikleri SMS’lere cevap vermedi…

Editör: TE Bilisim