BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin yaptığı yazılı açıklamada, BASS’ın Güzelyurt bölge ekonomisi ve ülke ekonomisi için önemli bir katma değer yaratan Cypfruvex Ltd. çalışanlarını örgütleyerek, sendikal emek mücadelesinde umudunu kaybetmiş olan çalışanlara destek olduğunu ifade etti.

Yeltekin, “Cypfruvex Ltd. çalışanlarına kurum ile birlikte destek veren sendikanın Cypfruvex Ltd.’in peşkeş çekilmesine, belirli bir grubun sömürüsüne ve de haksızlıklara, yasa dışı uygulamalara karşı nemalanıp sessiz kalanlara göz yummayacağını” kaydetti.

Yeltekin, Cypfruvex Ltd.’in peşkeş çekilmesine sonuna kadar karşı olduklarını narenciye birlikleriyle birlikte özelleştirilmesine karşı koyacaklarını belirtti.

Eski Cypruvex yönetmi ile Dev-İş’e eleştirilerde bulunan Yeltekin, Cypfruvex Ltd.’te çalışan toplam 71 çalışanın 60 kadarının devlete bağlı daire ve kurumlara aktarıldığını ve  devlete aktarılan 60 kadar personelin ek mesai ödeneğinden yoksun, angarya çalıştırılmasına göz yumulduğunu, son dört yılda toplu iş sözleşmesinde olmadığı halde, sendikalar yasasına aykırı bir şekilde 13. maaşlardan sendika aidatı kesintisi yapıldığını, Cypfruvex Ltd.  personeli olduğu halde devlete ait dairelerde çalışan personelin her ay sonu 5-7 gün gecikmeli ödendiğini  toplu iş sözleşmesi hak ve menfaatlerinin aylar sonra ödendiğini Cypfruvex Ltd.’e ait fabrikalar özelleştirildiğini, sadece bir fabrika ve bir konsantre tesisi kaldığını ifade etti.

Yeltekin, “Sendikamız BASS Kıbrıs Türkü’nün her bireyini ve her değerini önemli kılan anlayış içerisinde sahipsiz ve kendi kaderleri ile baş başa kalan bu emekçileri örgütlemiş ve kuruma da sahip çıktığını göstermiştir” diyerek  hükümet ve  bölge milletvekillerinin Cypfruvex Ltd. ‘e ve personeline sahip çıkmasını beklediğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim