Birlikler, özelleştirmeye karşı üyeleriyle birlikte her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğunu da vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın ile Güzelyurt Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu yaptıkları ortak açıklamada, Cypfruvex Ltd’in hükümet tarafından özelleştirme gündemine alındığını savundu.

Açıklamada, dün bazı basın organlarında bir özel şirketin, kamu kuruluşu olan Cypfruvex Ltd’e talip olduğunu bildiren bir açıklama yayınladığı belirtilerek, ihale yöntemi dahi uygulanmadan ortaya konan bu girişimin, üreticiler arasında tedirginlik ve huzursuzluk yarattığı kaydedildi.

Kuzey Kıbrıs narenciye üreticilerinin temsilcileri olarak her ne şekilde olursa olsun Cypfruvex Ltd’in herhangi özel bir şirkete devredilmesine kesinlikle karşı olduklarını belirten birlikler, “Cypfruvex Ltd’in özelleştirilmesine karşı, üyelerimizle birlikte, her türlü mücadeleyi vermeye de hazırız. Cypfruvex Ltd.’in özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Birlikler, buna benzer girişimlerin daha önce de yapıldığını ve fiyasko ile sonuçlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Cypfruvex Ltd’in bugün içinde bulunduğu zorlukların müsebbibi gelmiş geçmiş hükümetlerdir. Kurum tüm hükümetler tarafından rant kapısı olarak görülmüştür ve görülmektedir. Cypfruvex Ltd’in rantabl bir işletme şeklinde üreticilere azami hizmeti nasıl vereceği konusunda yıllarca dosyalar dolusu öneriler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Cypfruvex Ltd. üreticilere en iyi hizmeti verebilecek bir kurumdur. Bugünkü statüsü çağdaş bir işletme seviyesine yükseltilmelidir. Özelleştirme kesinlikle çözüm değildir ve özelleştirme halen can çekişmekte olan narenciye üretiminin tabutuna son çiviyi çakmak demektir.”

Editör: TE Bilisim