Cumhuriyet Meclisi II. Resim Koleksiyonu Sergisi, bugün Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber gerçekleştirdi.

31 Ekim’e kadar açık kalacak sergide SanatçıYaşar Çallı, Cem Sagbil, Emel Samioğlu, Erdel Ziya, Favell Bevan, Güner Türker, Hasan İlkman, İ. Vidinli, Jan Guayle, Marcell, Menteş Korucan, Sevim Erdal, Mübeccel Siber, O. Nikitenko, Osman Güvenir, Özden Selenge, Ramiz Aydın, Selim Altan, Selma Y. Saygın, Solmaz Ersöz, Tanju Aykol, R.Shreiber, Zülal Karlıova, Feza Sanıvar, E.Oktay Aksoy, Zekai Yeşiladalı, Annadaria Merska, Betty Baker, Zehra Özkaraman, Juluya Srenko, B.Manlokob ve Oktay Öksuzoğlu’nun karışık teknik, yağlı ve sulu boya ile ahşap kabartmadan yaptığı toplam 32 eser yer aldı

Etkinliğe, Meclis Başkanı Sibel Siber, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, CTP-BG Gazimağusa Millevekili Arif Albayrak, Meclis İdari, Mali, Teknik ve Parlementer Hizmetler Müdürü Serkan İlseven, Meclis Protokol ve Dışilişkiler Müdürü Resa Paşaoğluları, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve sanatseverler katıldı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada II. Resim Koleksiyonu Sergisi’ni sanatçıların mecliste bulunan eserlerini dış mekanlarda da sergileyerek halkla buluşturma amacıyla açtıklarını söyledi.

Kültür ve sanatın ülkelerin gülen ve güler yüzü olduğunu ifade eden Siber, düzenlenen sanatsal aktivite sayısının ülkelerin zenginliğini yansıttığını belirtti.

KKTC’deki sanatsal etkinlik sayısının memnuniyet verici düzeyde olduğunu da ifade eden Siber, bu olayın ülkede sanat ve sanatçıya verilen önemi göstermesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Ülkeyi yönetenler olarak bu tür sanat olaylarının sürekliliğini sağlamak durumunda olduklarını ifade eden Sibel Siber, ülkede bir Çağdaş Sanat Müzesi açılması yönünde atılmakta olan adımlarda sona yaklaşıldığını da söyledi. 
Editör: TE Bilisim