Cumhuriyet Meclisi’nin çeşitli dönemlerde sanatçılardan aldığı resimlerden ilk seçmelerin yer aldığı sergisi açıldı.

Bedesten’de yer alan Cumhuriyet Meclisi 1. Resim Sergisi saat 19:00’da açıldı.

Açılışı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından yapılan, 32 eserden oluşan sergi, 20 Haziran’a kadar gezilebilecek.

Açılıştan bir konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin asli görevleri yanında ülke gereksinimlerine göre hayati önem arz eden bir çok alanda ve sosyal sorumluluk projelerinde öncü olma girişimi içerisinde olduğunu söyledi.

Bunlardan birinin kültür sanat alanında yapılan çalışmalar olduğunu belirten Sibel, bu konuda Meclis Kültür Sanat Komitesinin bir takım hedefler belirlediğini kaydetti.

ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ

Bunlar arasında en önemlisinin ülkede bir eksiklik olan çağdaş sanat müzesi kurulması olduğunu da ifade eden Siber, bunun için Meclis Başkanlığının Vakıflar İdaresi ile bir işbirliği anlaşması yaptığını söyledi.

Bunu yürütecek bir komitenin de oluşturulduğunu dile getiren Siber, detayları yakında kamuoyunda paylaşacaklarını kaydetti.

Başlattıkları çalışmalardan birisinin de sanat koleksiyonunun belirlenmesi olduğunu söyleyen Siber, bu görev doğrultusunda ülkedeki sanat eserlerinin envanter çalışması için girişim başlatıldığını belirtti.

Siber, envanter çalışmasının kapsadığı devlet koleksiyonlarından birisi olan Meclis Başkanlığı koleksiyonunun da elden geçirilmesi ve eksikliklerin tespit edilip giderilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını da kaydetti.

Siber bugün ilkinin gerçekleştirildiği serginin de bu çalışmaların ürünü olduğunu söyledi.

Siber koleksiyonda yer alan eserlerin bir kısmının bu sergide yer aldığını diğer eserlerin de sonraki sergilerde halkla paylaşılacağını da dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim