Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni ile ilgili basın toplantısı bugün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde yapıldı.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, şölene dernek ve belediyelerin halk dansları ekiplerinden oluşan 30 ekibin yanı sıra, Türkiye’den “Kuzeyin Uşakları” ve Denizli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun katılacağını belirtti.

Eroğlu, şölen kapsamında Lapta Gençlik Kampı’nda 12 Kasım Cumartesi gecesi Kıbrıs Gecesi, 13 Kasım Pazar akşamı da Türkiye Gecesi etkinlikleri yapılacağını kaydetti.

Gencay Eroğlu, Türkiye’den gelerek gösteri sunacak “Kuzeyin Uşakları” ekibinin daha önce “Yetenek Sizsiniz Yarışması”na da katıldığını hatırlatarak, konuk ekiplere KKTC’nin tarihi ve turistik yerlerinin de gezdirileceğini ve KKTC’nin tanıtılacağını ifade etti.

Katılım sayısının yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirten Eroğlu, katılım gösteren belediyelere, gençlere ve ekiplerin çalıştırıcılarına teşekkür etti.

Gençlik Dairesi müdürlüğünde değişiklik olması ve geç haber verilmesinden dolayı şenliğe bu yıl yabancı ekiplerin katılamadığını kaydeden Eroğlu, organizasyonda emeği geçen Şölen Organizasyon Komitesi’ne de teşekkür etti.

Eroğlu, organizasyon çerçevesinde gerçekleşecek 4 gecenin sunuculuğunu Gençlik Merkezi’nde yetişen gençlerin yapacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim