KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, yayımladığı mesajda, genç Cumhuriyet’in 31’inci yıldönümünde Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık bayramını en içten duygularla kutladığını ifade etti.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sağladığı bağımsızlık, özgürlük, demokrasi içinde insanca yaşama imkânlarının sürekliliği, öncelikle milletimizin birlik ve beraberliğinin devamına ve bunun için de Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde gitmemize bağlıdır” diyen İşcan, Kıbrıs Türk halkına bağımsızlık ve özgürlüğünü sağlayan şehitlere rahmet, gazilere ise sağlık ve mutluluklar diledi.

TURAN BÜYÜKYILMAZ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz ise ülkede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 31. yıl dönümünü yaşamanın gurur ve mutluluğu yaşandığını belirtti.

“Devletimiz, elimizdeki en büyük güvencemizdir. Bugün birçok millet kendi devletini kurabilmek ve huzur içinde yaşayabilmek için büyük uğraşlar ve canlar vermektedir” diyen Büyükyılmaz, şanlı bir halk olan Kıbrıs Türkü’nün bu emele 1983 yılında ulaştığını vurguladı.

ESEN ÖMÜRLÜ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü de yayınladığı mesajda, ülkede KKTC Devleti’nin kuruluşunun 31.yıldönümünü onur ve gururla kutlamanın coşkusu yaşandığını ifade etti.

Kan ve canla kurulan Cumhuriyeti yaşatma ve tanıtmanın tüm Kıbrıslı Türklerin görevi olduğunu belirten Ömürlü, bu kapsamada mecliste görev yapan milletvekillerine Cumhuriyeti tanıtma yolları bulma görevi düştüğünü vurguladı.
Editör: TE Bilisim