Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, “Cumhurbaşkanlığı makamının yeni dönemde iş yapma odaklı halk yararına çalışan, üreten bir yapıya kavuşacağını” söyledi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret ederek, cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ile görüşen Siber’e ziyareti esnasında CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat ve Ürün Solyalı eşlik etti.

“GÜVENLİ YAŞAM ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURACAĞIZ”


Siber, Cumhurbaşkanı’nın müzakerecilik yanında “toplum lideri olarak Kıbrıs Türk halkının haklarının peşine düşmek ve bugününü iyileştirmek” gibi iki görevi daha olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi halinde çalışma grupları oluşturulacağını ve sivil toplumum temsilcilerinin yer alacağı projeler üretileceğini anlattı.

Siber, “Hukukçularımızın da bu çalışmalarda yer alması önemlidir. Karar mekanizmalarında hukukun yeri önemli” dedi.

Kıbrıs müzakerelerinin şu an için durduğunu anımsatan Siber, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs Türk liderliğinin sessizliğinden de cesaret alarak ve şu anda uluslararası baskı da görmediği için masaya dönmediğini kaydetti.

Siber, “Çözüm iradesini güçlü tutmak çaresizlik değildir çünkü halkımızın çözüme ihtiyacı var. Bu yönde aktif ve dinamik çalışmalar yaparak halkımızın uluslararası alanda sesi ve görüntüsü olacağız. Halkımızın umut ve inancını yükselteceğiz” dedi.

Kıbrıs müzakerelerinin yarım asırdır sürdüğüne vurgu yapan Siber, çözüm iradesini güçlü tutan halkımızı artık sorunun bir çözümle neticelenmesini beklediğini dile getirdi. Kendi kimlik ve varlıklarıyla dünyada yer almak istediklerini ifade eden Siber, çözüme inanan, uzlaşı ve barış dili konuşan bir liderle bu işin ilerletilebileceğini belirtti.

Uluslararası ilişkilerde güçlü bir masa oluşturarak kulis faaliyetleri yapacaklarını anlatan Siber, “Kulis faaliyetleri yaparsanız masada daha güçlü olursunuz” diye konuştu.

Müzakere ederken Kıbrıs Türk halkının haklarının peşine düşeceklerini dile getiren Siber, insani ambargoların kaldırılması gerektiğine değindi, göreve gelmeleri halinde günlük yaşamı iyileştirmek için projeler üreteceklerini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim