Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın birlikte izledikleri konserin ilk bölümünde W. A. Mozart’ın Piyano Konçertosu no. 20 Re minör K.466, ikinci bölümünde ise W. A. Mozart’ın 41. Senfoni ‘’Jüpiter’’ Do majör K.551 eserleri icra edildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (YDÜ AKKM) yer alan konseri ayrıca, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, KTBK Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve eşi, GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve eşi, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener ve eşi, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım ve eşi, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ve eşi, Milletvekili Armağan Candan, Yüksek Mahkeme Yargıcı Tanju Öncül ve eşi, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan ve eşi, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tnk. Albay Murat Dirican ve eşi, Kamu Hizmeti Komisyonu Üyesi Nilgün Şefik ve eşi, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve eşi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı ve eşi, Yüksek Mahkeme Genel Sekreteri Neşe Başkan, KTBK Kurmay Başkanı Kurmay Albay Tuncay Altuğ, GKK Kurmay Başkanı Tnk. Kurmay Albay Kadir Uslu ve eşi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi ve Cumhurbaşkanlığı Müdürü Gülden İlkman dinledi.

Yeni sezonun ilk açılış konserinde Türk piyano sanatçısı İdil Biret’i ağırlayan KKTC CSO, 14. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali Kapanış Konseri’nde bu akşam saat 20.30’da Bellapais Manastırı’nda müzikseverlerle buluşacak. Konser halka açık ve ücretsiz olacak.
Editör: TE Bilisim