Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı halkın, 19 Nisan’daki hedefe büyük bir kararlılıkla yürüdüğünü gören bazı çevrelerin telaşa kapılarak saldırganlaşmaya başladıklarına dikkat çekerek, “Bizim meselemiz kişilerle uğraşmak değildir. Esas hedefimizin ülkeyi ileri götürmek olduğunun bilinci içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Ancak şu da bilinmelidir ki susuyorsak verilecek cevabımız olmadığından değildir.” dedi.


Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı eski alışkanlıklarla oy toplamak amacıyla seçime yönelik istihdamlar, arsa ve menfaat dağıtanların, bu silahlarıyla aslında kendi kendilerini vurduklarının altını çizdi.
7 Şubat’ta Mağusa, 21 Şubat’ta Güzelyurt’ta gerçekleştirilen dayanışma etkinliklerinin üçüncüsü dün akşam Lefkoşa’da Hidden Garden’da düzenlendi.
Büyük bir katılımla salonu hınca hınç dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Akıncı, barış, demokrasi, hak ve adalet için başlattıkları mücadelede, partili partisiz her renkten her görüşten insanlarla birlikte yürüdükleri yolun sonunda başarıya ulaşılacağını vurguladı.

Konuşmasına bir anmayla başlayan Akıncı, “Bugün, Türkiye’de yüreği yurt sevgisiyle dolup taşan, sadece Türkiye değil dünyanın edebiyat devlerinden biri olan Yaşar Kemal’i kaybettik. Onu saygıyla anıyorum. Bugün yine yüreği insan sevgisiyle dolu Lefkoşa’nın İsmet’ini toprağa verdik. Onu da saygıyla anıyorum. Bu iki ismin benim yaşamımda özel yeri var. Yaşar Kemal’in kitaplarını okuyarak geliştik. Yurt sevgisini, emeğin alın terinin değerini Yaşar Kemal’den, yalansız dolansız sevginin ne olduğunu da sevgili İsmet’ten öğrendik” sözleriyle Yaşar Kemal ve Lefkoşa’nın bir simgesi olan İsmet Kök’e saygısını belirttikten sonra konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“bugün bu salonu doldurdunuz. Bindirilmiş kıtalar halinde değil, dayanışma içinde, ‘bu mücadelede bir katkım, çorbada bir tutam tuzum olsun’ diyerek buraya geldiniz. Hepinize teşekkür ederim.
Bugünlerde salon toplantıları yapılıyor ve bu toplantılarda tek bir rengin hâkimiyeti göze çarpıyor. Oysa bu ülkede bir cumhurbaşkanının, bir cumhurbaşkanı adayının, tek rengi değil tüm renkleri kucaklaması, tüm partilere eşit mesafesini koruyabilmesi gerekiyor. Ne yazık ki bizim dışımızda başka yerlerde bunu göremiyoruz”.

“Eski alışkanlıklar depreşti”
Akıncı, son günlerde eski alışkanlıkların yeniden gündeme geldiğini, seçim öncesinde kırsal arsa dağıtımı, Kıb-Tek, Kalkınma Bankası’na istihdamlar yapıldığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunu yapmak için seçimi beklemek mi gerekiyor. İstihdama ihtiyaç varsa neden o seçim davulunun çalmasını bekliyorlar? Bundan kazanç elde edeceklerini sanıyorlar ama bumerang etkisi oluşuyor, kendi kendilerini vuruyorlar. Hepimiz görüyoruz, bir yandan örgütler ‘biz hükümet partisiyle ilişkilerimizi askıya aldık’ derken, bir belediye başkanı ‘siz belediyeleri düşünmüyorsunuz’ diyerek ilişkilerini askıya alıyor. Her şeyi doğru şekilde yapmazsanız olacağı budur. Daha önce bunu yapanların bu yaptıklarından yararlanamadığı gibi bundan sonra da yaralanamazlar çünkü bu halk uyanmıştır.”

“Bizim ana meselemiz kişilerle uğraşmak değil, toplumu ileriye götürmektir”
Son günlerde bazı çevrelerin, halkın bu uyanışı ve kendisine verdiği güçlü destek nedeniyle telaşa kapıldıklarını da ifade eden Akıncı, “Bu telaşlanmayla saldırganlaşmaya başlayanlar var. Bizim rağbet etmeyeceğimiz üsluplarla üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Biz, düzeyimizi her zamanki gibi koruyarak ana meselemizin kişilerle uğraşmak olmadığı, bu ülkeyi ileri götürmek olduğunun bilinci içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Şunu herkes bilsin ki susuyorsak, verilecek cevabımız olmadığından değildir. ”
 
Editör: TE Bilisim