Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, KKTC’nin 4. Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’yı saygıyla selamladıklarını belirtti.

Denktaş, DP-UG olarak seçim sonuçlarını ve halkın sandığa yansıttığı değişim taleplerini değerlendireceklerini ifade ederek, seçimlerden istedikleri başarıyı elde edemediklerini ve halkın mesajını aldıklarını söyledi.

Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından DP-UG Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında DP-UG’ye mensup bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve üst düzey yetkililer ile partililer de hazır bulundu.

KKTC’nin 4. Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’yı saygıyla selamladıklarını ve kutladıklarını belirten Denktaş, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ise 5 yıl boyunca ortaya koyduğu çaba ve özellikle müzakerelerde gösterdiği duruştan dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı seçim süresince UBP ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını, özellikle 2. turda çok iyi bir örgütlenme yaptıklarını, ancak yüzde 40 civarında bir oy aldıklarını ifade eden Denktaş, bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50’nin biraz üzerinde oy aldıklarını, yani bu seçime bakıldığında yüzde 10 gibi bir kaybın olduğunun görüldüğünü anlattı.

Denktaş, seçime katılım oranına bakıldığında da bunun büyük bir kayıp olmadığına inanç belirterek, oy kullanan ve seçimlerde iradesini sandığa yansıtan herkese teşekkür etti.

Serdar Denktaş, bugün sandığın konuştuğunu ifade ederek, sonuçta sandıklara halkın iradesinin yansıdığını, oy kullanmayanların iradesinin sayılmadığını, seçime giderek oy kullanan iradeyi saygıyla karşıladıklarını vurguladı.

"CUMHURBAŞKANI İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

DP-UG olarak bu yeni dönemde, Cumhurbaşkanı ile işbirliğinde çalışacaklarını, Kıbrıs’ta çözüm yolunda, Kıbrıs Türk halkının egemenliği ile eşitliğinin korunması adına ve devlete olan inançla yeni bir görev üsteleneceklerini ifade eden Denktaş, Akıncı’yı da ziyaret edip düşüncelerini paylaşacaklarını kaydetti.

Denktaş, çalışma arkadaşlarıyla birlikte seçim sonuçlarını ele aldıklarını ve değerlendirdiklerini, siyasetin de yeniden değerlendirilmesi gerektiğini, Meclis’te bulunan Siyasi Partiler Yasası yanında ekonomik politikaların da ele alınması gerektiğini ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN DE KKTC POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRMESİ GEREKİR"

Türkiye’nin de KKTC politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden Denktaş, ülkedeki sıkıntıların her tarafça çok iyi okunması gerektiğini belirtti. Halkın esas iradesini ve mesajını verdiğini, değişim talep ettiğini ifade eden Denktaş, cumhuriyetin ve devletin önemine vurgu yaptı, halkın demokratik bir şekilde iradesini sandığa yansıttığını söyledi.

Denktaş, seçimde istedikleri başarıyı elde edemediklerini, üzgün olduklarını ancak halkın mesajını da aldıklarını ifade ederek, DP-UG olarak gerekli iç değerlendirmeleri yapacaklarını ve birlik beraberlik içerisinde yola devam edeceklerini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim