Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu yılki uluslararası resmi turnuvasını ülkemizde gerçekleştirecek Global Taekwondo Federasyonu’nun Başkanı Linda Park’ı kabul etti.

Kabulde KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen ve delege başkanları da hazır bulundu.

Eroğlu, KKTC’de uluslararası bir spor organizasyonu düzenlenmesini sağlayan Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park’a ve tüm ülkelerden gelen delege başkanlarına teşekkür etti.

Ülkeye spor alanında ambargo uygulandığına işaret eden Eroğlu, uluslararası taekwondo turnuvasının KKTC’de yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Eroğlu, bu organizasyonun gerçekleşmesinde en önemli payın Linda Park’a ait olduğunu ifade ederek kendisine teşekkür etti.

LINDA PARK: “SPOR ALANINDA AMBARGO KOYMAK YANLIŞ”

Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park, ülkede taekwondo sporunun gelişmesine katkı sağlamaktan memnun olduklarını anlattı.

Spor alanında ambargo uygulanmamasının yanlış olduğunu dile getiren Park, “Sporun her ülke için önemli olduğunu biliyoruz. Bu tür kısıtlamaların asla getirilmemesini umuyoruz” dedi.

Linda Park, kendilerine sağlanan imkanlar için yetkililere teşekkür etti.

ZAFER: “ULUSLARARASI KURSLAR VE GENEL KURUL DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer, turnuvayı KKTC’de düzenleme talebinin Cumhurbaşkanı Eroğlu’dan geldiğini dile getirerek, “Siz istediniz biz gerçekleştirdik” diye konuştu.

Turnuvaların yanı sıra, uluslararası kursların ve Genel Kurul’un da KKTC’de gerçekleştirileceğini dile getiren Zafer, Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan etkinliğin açılışını yapmasını istedi. 
Editör: TE Bilisim