CTP'nin ne olduğu siyasi programında yazmaktadır. Tezlerinde yazmaktadır. Bunu beğenmeyen "partililer" konuyu kurultayda tartışmaya açabilirler, hep birlikte tartışır ortak akıl üretiriz. Ancak hiç kimse kendi fantazilerini, hayallerini ya da siyasi hayal kırıklıklarını parti adına yorum yaparak, parti kimliğine zarar verici, parti bütünlüğünü zedeleyici, farklı düşünenleri ötekileştirici bir şekilde gündem yapamaz. Yaparsa bunun bedeli büyük olur. Ve bunu hep beraber öderiz !
Herkes kendini farklı tanımlayabilir, ama kimse "kendi bilgi sınırları" dahilinde hareket ederek, bir arkadaşına, bir topluluğa veya partiye kimlik tarifi veya tahrifi yapamaz. Yapma hakkı yoktur. CTP ve tarihi de kimsenin tekelinde değildir. CTP, ortak bir hafıza, ortak bir akıl ve mücadele üzerinden her bir üyenin her bir kadronun büyük bedeller ödeyerek bugünlere getirdiği bir partidir. Lütfen biraz dikkatli olalım.

Biz sosyalistleriz, özgürlükçü sosyalistleriz, solcularız....CTP'lileriz...
Partimiz sosyalist olduğu için de CTP'deyiz. CTP'liyiz ve ölene kadar da sosyalist CTP'de olmaya devam edeceğiz. Burası bizim evimiz, varlık sebebimiz.
Ezen ezilen ilişkisi, sınıf, hak, özgürlük ve eşitlik mücadelesini insanlık için sonuna kadar vereceğiz; bu kültürle yaşayacağız, bunu araştıracağız, bileceğiz ve bu yönde mağdurdan ezilenden yana olmaya, taraf olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz ve böyle yaşayacağız.
Buradan hiç kimse ile ideolojik bir tartışmaya girmeyeceğim. Kurultayda kısmen girdim, aynı noktadayım ve bundan sonraki süreçlerde de sözümü esirgemeyeceğim.
İdeolojik kırılma, sorun yoktur diye propaganda yapan dostlar umarım 8 Aralık sürecinde ortaya koyduklarımı yeniden hatırlarlar.

CTP'lileri bir arada tutan siyasi programları ve tüzükleridir. Ve her bir üyenin buna uyma zorunluluğu vardır. Kimse dışarıdan bu kültüre bu yapıya müdahale etme hakkına sahip de değildir.
Ezen ile ezilen ilişkisini yok sayarak sol adına kimse hareket edemez. Bu vakitten sonra kimsenin de ayarına ihtiyacımız yoktur.
Herkese saygımız sonsuz ama artık yeter ! CTP'ye de biraz saygı...
Gün, çalışma zamanıdır, suni gündemlerle kamuoyu üzerinden partiye kimlik belirleme günü değildir. Ne olur biraz dikkat edelim.
Selamlar 
Editör: TE Bilisim