Kıbrıslı Türk gençliği dünyayla buluşma mücadelesi verirken, bizzat kendi liderliği tarafından görmezden gelinmenin ve ayrılıkçı politikalara malzeme yapılmanın acısını yaşamaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu devre dışı bırakarak, Kuzey Kıbrıs'la ilgili uluslararası bir organizasyon olan FİFA'yayönelik başvurusu kabul edilebilir bir olay değildir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na hiçbirbilgi vermeden Kuzey Kıbrıs'ta ‘temsilcilik’ açmak istemesi, buradakivarlığımızı tanımamak ve yok saymakla eş anlamlıdır. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, bu girişimi haklıolarak reddetmiştir.

Bu gelişmenin, Sayın Derviş Eroğlu'nun bir süre önce cumhurbaşkanlığı makamında yaptığı organizasyon sonrasında gündeme gelmesi de tabii ki bir rastlantıdeğildir.Sayın Eroğlu'nun, seçim süreci içerisinde, kendi propagandasını yapmak adınaattığı bu adım, ne yazık ki böylesi gelişmeleri de beraberinde getirmiştir.
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i makamında misafir ederek, Kıbrıs Türk FutbolFederasyonu'nu itibarsızlaştığı bu organizasyona FİFA gerekli yanıtıvererek, gerçek adresin neresi olduğunu göstermiştir.

Dünya dilini konuşmayan, ayrılıkçı politikalarda ısrar eden, gençlerimiziyalnızlaştıran Eroğlu’nunvizyonunun, bu gelişmeyle iflas ettiğini bir kez daha dünyaya ispatlamıştır.
Kuzey Kıbrıs’ı Türkiye’nin şubesi gibi gören Eroğlu’nun bu zihniyetini kınar, görev süresinin dolmasına çok az bir süre kalan Eroğlu'nu siyasi şovlar adına gençlerimizin geleceği ile oynamaktanvazgeçmeye çağırır, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun kurumsal kimliğinedünyanın gösterdiği saygıyı kendisi ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndanbeklediğimizi belirtirim.

 

Kutlay Erk

CTP Genel Sekreteri 

Editör: TE Bilisim