Cumhuriyetçi Türk Partisi, 12-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 26. Olağan Kurultayı’na hazırlanıyor. İlçe kongrelerini tamamladıktan sonra toplanacak kurultayda genel başkan ve parti meclisi belirlenecek.
Kurultay öncesinde 5 ilçede gerçekleştirilecek kongreler için tarihler belirlendi. Buna göre İskele 5 Ekim’de, Güzelyurt 6 Ekim’de, Girne 10 Ekim’de, Mağusa 11 Ekim’de ve Lefkoşa 12 Ekim’de ilçe kongrelerini toplayacak. İlçe yönetimlerine aday olmak isteyenlerin kongre tarihinden 15 gün önce kısa özgeçmişleri ve birer fotoğraf ile bağlı olduğu ilçeye başvurması gerekiyor. Başvuruların ardından aday tanıtım etkinlikleri düzenlenecek ve yeni yönetimlerin belirlenmesi ile birlikte büyük kurultaya gidilecek.

DELEGELİK KALKTI ÜYELER OY KULLANACAK

Bilindiği gibi Tüzük Kurultayı geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilmiş, tüzükte öngörülen değişikliklerin tümü kabul edilmişti. Yeni tüzüğe göre delege sistemi son bularak üye sistemine geçildi. Yüzde 30 olan cinsiyet kotası yüzde 40’a yükseltildi. Görev süreleri 3 dönem olarak sınırlandı. PM üye sayısı doğal üyelikler kaldırılarak 40’tan 75’e yükseltildi. Genel Sekreterlik bünyesinde politika oluşturulması amacıyla AR-GE bürosu oluşturma kararı alındı.
Editör: TE Bilisim