Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile DP/UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı saat 13.00’de Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.

CTP/BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu, 15 gün önce aldığı hükümet kurma görevi çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, listeyi alarak, yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Zor bir dönemde görev aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Aranızdaki uyumlu çalışma ve halkın desteği ile Kıbrıs Türk halkını daha güzel günlere ulaştıracağınızı umut ediyorum” dedi. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler, Demokrat Parti/Ulusal Güçler (CTP/BG- DP/UG) Koalisyon Hükümeti Bakanlar Kurulu listesi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunuldu. Cumhuriyet Meclisi’nin yarın toplanması ve Bakanlar Kurulu listesinin mecliste okunması bekleniyor.

Yasal sürece göre, hükümeti kuran grup başkanı veya milletvekilinin önerisine göre bakanlar, Cumhurbaşkanı'nca atanıyor.

Yeni Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı'nca atanıncaya kadar mevcut hükümet görevine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı’nca onaylanan Bakanlar Kurulu'nun listesi, Cumhuriyet Meclisi'ne sunulduktan ve liste mecliste okunduktan sonra Sibel Siber Başkanlığındaki geçiş hükümetinin görevi sona ermiş oluyor.

Sonraki süreçte, Bakanlar Kurulu'nun programı, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içerisinde, Başbakan veya bir bakan tarafından Cumhuriyet Meclisi'nde okunacak ve ardından güven oylamasına gidilecek.

Hükümet programının Cumhuriyet Meclisi'nde okunmasından iki tam gün sonra görüşmeler başlayacak ve bittikten iki tam gün sonra oylama yapılacak.

Anayasa'ya göre güvenoyu alan Bakanlar Kurulu'na karşı, güven oylamasından sonra üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemiyor.

Editör: TE Bilisim