Meclis’in bugünkü toplantısında 32 milletvekili kabul, 16 milletvekili ret oyu kullanırken, 2 milletvekili de oylamaya katılmadı. Oylamada hükümet partilerine mensup milletvekilleri kabul oyu kullanırken, ana muhalefet UBP ve muhalefet partisi TDP’li vekiller yeni hükümetin programına “ret” oyu verdi.

CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu ile UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ise bugünkü toplantıya katılmayan iki milletvekili oldu.

Oylamanın ardından sonucu açıklayan Meclis Başkanı Sibel Siber, yeni hükümeti kutlayarak başarı diledi.

“MUHALEFET İŞBİRLİĞİ ÖNGÖRÜRSE ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARILACAK”

Hükümetin güvenoyu almasının ardından kürsüye gelerek kısa bir teşekkür konuşması yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, güvenoyu veren ve vermeyen herkese teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde yapılması gereken çok önemli işler olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin, muhalefet dışında işbirliği öngörmeleri halinde çok güzel işler başarılacağını ifade eden Yorgancıoğlu, halkın yararına çok önemli işler yapacaklarını vurguladı.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun konuşmasının ardından toplantı tamamlandı. Meclis bir sonraki toplantısını 16 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da yapacak.

28 Temmuz’da yapılan milletvekilliği erken genel seçimiyle yeniden şekillenen Cumhuriyet Meclisi’nde CTP/GB 21, UBP 14, DP 12, TDP de 3 milletvekiliyle temsil ediliyor.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun başbakanlığında kurulan CTP/BG-DP/UG Koalisyon Hükümeti, 30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nca onaylanmış, 31 Ağustos’ta da Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu. Hükümet programı 6 Eylül’de okunmuş; program üzerindeki görüşmeler ise 9 Eylül’de yapılmıştı.

Koalisyon hükümeti şu isimlerden oluşuyor:

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu (CTP/BG)

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş (DP/UG)

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay (CTP/BG)

Maliye Bakanı Zeren Mungan (CTP/BG)

Dışişleri Bakanı Özdil Nami (CTP/BG)

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif (DP/UG)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar (CTP/BG)

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu (CTP/BG)

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı (DP/UG)

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu (DP/UG)

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle (CTP/BG)

Editör: TE Bilisim