Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile CTP-BG milletvekillerinin “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi” ile Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Önerisi'yle ilgili ivedilik kararı alınmaması için Meclis Genel Kurulu'nu terk ettiğini savundu.

Sunat Atun konuyla ilgili bugün Meclis’te TAK’a açıklamalarda bulundu. Atun, UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz ve DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek tarafından hazırlanıp, meclise sunulan yasa önerisinin bugün Meclis’te ivediliğinin görüşülmesi sırasında CTP-BG milletvekillerinin genel kurul salonu terk ettiğini ve nisabı düşürmeye yeltendiğini iddia etti

Atun, “Askerlik kadar önemli bir konuda uzman er ve erbaşın geleceğini ilgilendiren, çalışanların haklarını net şekilde düzenleyen yasa önerisine Başbakan Yorgancıoğlu başkanlığındaki hükümetin ana ortağı CTP-BG milletvekilleri KKTC Meclisi’nin nisabını hükümet olarak düşürmeye yeltendi” dedi.

CTP-BG milletvekillerinin önce mecliste gerginlik yaşatma yolunu denediğini, devamında da Meclis Başkanı Sibel Siber’in UBP’ye konuşma yapması için söz vermeme yönünde inisiyatif kullandığını iddia eden Atun, Siber’in usul hakkında DP-UG, TDP ve CTP-BG milletvekillerine söz hakkı verirken UBP’ye ise söz vermemesini “yanlı tutum” olarak niteledi.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun yasa tasarısıyla ilgili açıklamalarda yasayı öteleme yönünde ifadeleri bulunduğunu savunan Atun, bu durumun Başbakan’ın gündeminde askerlik alanında herhangi bir düzenlemenin bulunmadığını gösterdiğini iddia etti.

UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz da, yasa önerisini GKK’da 1997 yılından beri istihdam edilmeye başlayan uzman er ve erbaşların gelecek ve sosyal haklarının sağlanması için hazırladığını belirtti. Oğuz, 1997 yılında oluşturulan tüzükle uzman er erbaş olarak 45 yaşa kadar istihdam edilen personelin daha sonra mukaveleleri 55 yaş olarak değiştirildiğini söyledi.

Yaklaşık bin 20 personeli ilgilendiren konunun GKK Askerlik Yasası içerisinde olmadığını da belirten Dursun, ilgili personelin yaptığı görevin askerlik olmasına rağmen sosyal haklar açısından askerlik yasası içerisinde bulunmadığını kaydetti.
Editör: TE Bilisim